Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Bir borçtur!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Türkiye ile ilişkilerde gerilimleri azaltacak, diyalog, diplomasi ve demokrasi yolunu açacak koşullar oluşturmanın gelecek nesillere karşı bir borç olduğunu kaydetti.

Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Bir borçtur!
Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Bir borçtur!
GİRİŞ 02.07.2024 19:57 GÜNCELLEME 02.07.2024 20:15
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Yerapetritis, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir yayın kuruluşunun düzenlediği "Jeopolitik Savaş: Sürdürülebilir barış için ön şartlar nelerdir?" başlıklı panelde yaptığı konuşmada, dış politikaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Dünya gündemini meşgul eden bazı sorunların artık bölgesel değil, sınır ötesi niteliğe sahip olduğunu belirten Yerapetritis, iklim krizi ve Kovid-19 salgınını buna örnek gösterdi.

Yerapetritis, dünya genelini etkileyen sorunlara dikkati çekerek ülkelerin de dış politikalarının bu doğrultuda değiştiğini ifade etti.

Türkiye ile diyaloğun Yunanistan'a vatansever bir hizmet olduğunu vurgulayan Yerapetritis, "(Türkiye ile) her konuda mutabık kalmayacağız, bunu biliyoruz. Naif değiliz. Gerilimleri azaltacak, diyalog, diplomasi ve demokrasi yolunu açacak koşullar oluşturmak gelecek nesillere borcumuzdur. Abartılı iddialara kapılmadan, adım adım bunu yapıyoruz. Güzel bir pozitif gündem oluşturduk." diye konuştu.

Yerapetritis, dış politikadaki bu çizginin vatani bir görev olduğunu ifade ederek, "Zira, Ege'de bir kaza olursa, durumu düzeltmek için bir VAR (Video Yardımcı Hakem) sistemi olmayacak. Kaza düzeltilemez. Orta Doğu'da gördüğümüz gibi, kazalar çok kolay bir şekilde felakete sürükleyen sonuçlar doğurabilir. Bu da istemeyeceğimiz bir şey." dedi.

 

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 56
  • Battal 1 gün önce Şikayet Et
    Önce ağababalarınızdan izin almanız gerekmiyor mu, kulağınızı çekerler sonra bak.
    Cevapla
  • 2247 1 gün önce Şikayet Et
    biz güçlü olursak herkes haddini bilecek ve ona göre davranacak içimizdeki hainlikler daha fazla Allah onlara fırsat vermesin
    Cevapla
  • mete 1 gün önce Şikayet Et
    YUNANİSTANMI KALDI abd olduğu gibi ülkenizi işgal etti .bakalım çıkarabilcekmisiniz.sömürge oldunuz sömürge . ne kadar dayanacaksınız göreceğiz .
    Cevapla
  • Vatandaş 1 gün önce Şikayet Et
    Ege denizinde, doğu akdenizde ve her yerde alacağını fazlasıyla aldı tabi...
    Cevapla
  • Egeli vatandaş 1 gün önce Şikayet Et
    O kazayı SİZİN yaptığınızı bir düşünün.. Eee VAR da yokmuş..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Putin'den son dakika nükleer duyurusu: Talimat verdim! Erdoğan'ı da örnek gösterdi
Türkiye ve Suudi Arabistan'dan kritik anlaşma! Baykar ve Aselsan imzayı attı