Joe Biden'la ilgili bomba iddia! Adaylıktan çekilmeyi düşünüyor

ABD Başkanı Joe Biden'la ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. ABD'li üstü düzey yetkililer, Biden'ın seçim yarışından çekilmeyi düşündüğünü aktardı. Öte yandan Beyaz Saray sözcüsü, söz konusu iddia ile ilgili açıklamalarda buldunu.

GİRİŞ 03.07.2024 21:18 GÜNCELLEME 03.07.2024 22:27
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, müttefikine, yarışa devam edip etmemeyi değerlendirdiğini ifade etti. ABD'li üstü düzey yetkililer, Biden'ın seçim yarışından çekilmeye karar vermesi durumunda yerini alacak ilk seçeneğin Başkan Yardımcısı Kamala Harris olacağını belirtiyor.

Yedi üst düzey kaynağa göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın yeniden seçilme kampanyasına devam etmeme kararı alması durumunda yerine geçebilecek en iyi alternatif Başkan Yardımcısı Kamala Harris.

NTV'nin Reuters'dan derlediği bilgilere göre, Biden'ın geçen hafta rakibi Donald Trump'a karşı ilk tartışmada sergilediği beceriksiz, tutarsız ve tepki çeken performansı, Demokrat Parti içinde Biden'ın ikinci bir dönem için yeterince uygun olmadığı endişesine yol açtı.

SEÇİM ENDİŞESİ

Bazı etkili Demokratlar, Harris dışında Biden'a alternatifler ortaya attılar; bunlar arasında Kaliforniya'dan Gavin Newsom, Michigan'dan Gretchen Whitmer ve Pensilvanya'dan Josh Shapiro gibi popüler kabine üyeleri ve Demokrat valiler de var.

Ancak isimlerinin açıklanmasını istemeyen bu kaynaklar, Harris'i atlatmaya çalışmanın hayalcilik olduğunu ve neredeyse imkansız olacağını öne sürüyor.

EN YÜKSEK OY POTANSİYELİ

Kaynaklar, parti adayı olarak gösterilmesi durumunda 59 yaşındaki Harris'in Biden kampanyası tarafından toplanan parayı devralacağını ve kampanyayı sürdüreceğini söyledi.

Harris, tüm alternatifler arasında en yüksek tanınırlığa ve ciddi olarak aday olarak kabul edilebilecek Demokratlar arasında en yüksek oy potansiyeline sahip olan kişi olarak görülüyor.

Harris'in onay oranları yüzde 40'ın altında seyrediyor ancak Biden kampanyasının vurguladığı son anketlere göre, kendisi ve başkan Biden'ın, Trump'ı yenme şansları birbirine oldukça yakın.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başkan Biden'ın münazara günü soğuk algınlığı geçirdiğini, bu nedenle sesinin kısık olduğunu ve seyahatleri nedeniyle jet-lagin de etkisi bulunduğunu dile getiren Jean-Pierre, Başkan'ın canlı yayın tartışmasıyla ilgili "İyi bir gece geçirmedi." değerlendirmesini yaptı.

Jean-Pierre, Biden'ın başkanlık yarışından çekilip çekilmeyeceğine ilişkin sorulara "Kesinlikle hayır." cevabını verdi.

Muhabirlerin, Biden'in canlı yayın tartışmasından neredeyse 2 hafta önce İtalya'dan döndüğünü, neden hala jet-lag olduğunu sorması üzerine Jean-Pierre, Biden'ın çok yoğun bir temposu olduğunu tekrarlayarak, yaş fark etmeksizin seyahat ve yoğunluğun insanlar üzerinde etkisi olabileceğini söyledi.

Jean-Pierre, bunların bir "bahane" olmadığını belirterek, "Biz çok iyi bir münazara gerçekleşmediğinin farkındayız. Bunu açıklamak istedik." dedi.

KAYNAK: NTV
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 36
  • Türko 2 gün önce Şikayet Et
    Yahudinin dedigi olur bu dünyada ne yazıkki BABA adamlar 8 milyara kafa tutuyorlar 8 milyonluk ırk bunlarda onların maşaları Allah’ın zavallıları
    Cevapla
  • mişmiş 2 gün önce Şikayet Et
    Trump biraz manyak ama bir ihtimal ülkesini yahudi boyunduruğundan kurtarabilir bir ihtimal.
    Cevapla
  • Okur 2 gün önce Şikayet Et
    Amaç trampı başkan yapmamak ahmak bidon da seçmenin gözünün önünde ne kadar allarsan alla ne kadar pullarsan pulla sağa dön boşlukla el sıkış başkan sola dön gülümse arkaya dön 3 adım at sahneden in.... bidonu derinlerin indirme vaktinin geldiği apaçık.
    Cevapla
  • Kamil 2 gün önce Şikayet Et
    Hepsi İsrail'e destek veriyor da , Kim daha iyi Siyon uşağı olur , Onu hazırlıyorlar . Kudüs'ü İsrail Başkenti ilan eden Trump değil miydi ? Şimdilerde büyük israil projesini kim daha fazla destekler , Onu Başkan yapacaklar .
    Cevapla
  • Melha 2 gün önce Şikayet Et
    Abd adam kalmadı biri bunak diğeri deli.. Abd halkı kimler yönetiyor bu adamlar nasıl başa geliyor araştırsın lar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sabiha Gökçen'de taksi terörü: Önüne gelen her şeye çarptı
Teklif hazırlandı! Maaş sınırı getirildi! Otomobil ve akaryakıtla ilgili sürpriz madde