İran Cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan'a peş peşe tebrikler

İran'da ikinci turu 5 Temmuz Cuma günü yapılan seçimde İran Cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pezeşkiyan'a tebirk mesajları gelmeye başladı.

GİRİŞ 06.07.2024 12:18 GÜNCELLEME 06.07.2024 17:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İran'da dün ikinci turu yapılan 14'üncü dönem cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'a dünyadan tebrik mesajları gelmeye başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Pezeşkiyan'ı seçimi kazanması dolayısıyla tebrik etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de İran'ın yeni cumhurbaşkanı seçilen Türk kökenli Mesut Pezeşkiyan'ı tebrik ederek, Azerbaycan'a davet etti.

Birleşik Arap Emirlikler (BAE) Devlet Başkanı Mohamed Bin Zayed, "Mesud Pezeşkiyan'ı, İran Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik ederim. Kendisine görevinde başarılar diliyorum. Ülkelerimiz arasındaki ilişkiyi güçlendirmeyi dört gözle bekliyorum." dedi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Kuveyt Emiri Sheikh Meshal Al Ahmad al-Jaber, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Hindistan Başbakanı Narenda Modi de Pezeşkiyan'ı tebrik etti.

Japonya Dışişleri Bakanlığı ise, yeni Pezeşkiyan'ın Orta Doğu'daki güven ortamını sağlamasına katkıda bulunmasını temenni ettiklerini belirtti.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    müdür değişmekle siyonistlerin planları değişmez siyonistlerin kurduğu taşeron sömürge devletleri
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    o ne öyle ermeni ismi gibi.
    Cevapla
  • insanlık 2 ay önce Şikayet Et
    Hadi hayırlısı bakalım. Kendisini türk olarak açıkça tanımlayan birisi. İnşaallah tüm islam alemi için de hayırlara vesile olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama
Son dakika: Kayıp Narin Güran'ın DNA’sının çıktığı araç ortaya çıktı!