İngiltere Başbakanı'ndan Gazze'de ateşkes çağrısı

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüştü. Starmer, Netanyahu'ya Gazze'de acil ve kesin bir ateşkese ihtiyaç olduğunu söyledi.

GİRİŞ 07.07.2024 16:43 GÜNCELLEME 07.07.2024 16:52
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamaya göre yeni Başbakan Starmer, Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Netanyahu ve Starmer görüşmede Orta Doğu'daki güvenlik ve istikrarı ele aldı. Starmer, İngiltere-İsrail işbirliğini sürdüreceklerini ifade etti.

İsrail-Lübnan sınırındaki gelişmelerin endişe verici olduğunu söyleyen Starmer, Gazze'de acil ve kesin bir ateşkese ihtiyaç olduğunu, esirlerin hemen salıverilmesi ve insani yardımların ihtiyaçları karşılayacak şekilde artırılması gerektiğini belirtti.

Starmer, iki devletli çözüm için gerekli şartların yerine getirilmesinin ve Filistin yönetiminin etkili çalışması için finansal desteğin önemine vurgu yaptı.

"FİLİSTİN'İ TANIMA POLİTİKASI DEĞİŞMEDİ"

Abbas'la gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Başbakan Starmer, Devlet Başkanı Abbas'ı, ateşkesin sağlanması, esirlerin serbest bırakılması, insani yardımların ulaştırılması ve artırılması ile Filistin yönetimine finansal destek gibi öncelikli konularda bilgilendirdi.

Filistin için uluslararası meşruiyetin sağlanmasını ele alan Başbakan, barış sürecine katkıda bulunmak için uzun süredir destekledikleri Filistin'i tanıma politikasının değişmediğini ve bunun Filistinlilerin yadsınamaz hakkı olduğunu söyledi."

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 16
  • Abdullah yetim 2 ay önce Şikayet Et
    İSLAM ın en büyük düşmanı İngiliz lerdir. Diyerleri ondan sonra gelir.
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    İsrailin kurucusu tek söz sahibi ingiliz yalan söylüyor isterse aynı dakikada netsnyshunun nefesini yine keser şu ana kadar hareketleri gayet münafıkca isteksiz
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    HEPİNİZ LANETLİ İNSANLARSINIZ Ne
    Cevapla
  • Gebertin 2 ay önce Şikayet Et
    İsrailin ekonomisi tamamen mahvoldu, israil yanıyor, askerleri bitiyor, tankları da kalmadı, savaşı kaybediyorlar, üstelik ekonomileri 1000 yıl düzelmez, lübnanın bile gerisine düştü ekonomileri. Hepiniz birden vurun gebertin yahudileri. Yaşama hakları yok, çünkü sınırsız öldürdüler. Sınırsız ölecekler.
    Cevapla
  • Atila 2 ay önce Şikayet Et
    Insafami geldin utanın binlerce insan şehit olduktan sonramı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek açıkladı: 3 kalemde vergi artışı düşünmüyoruz
AK Parti'nin MYK toplantısı sona erdi! Ömer Çelik'ten sivil anayasa açıklaması