Mavi Hat'ta tansiyon yüksek: İsrail'e 20 füze...

İsrail güçlerinin Lübnan'ın Bekaa Vadisi'ne düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın savunma biriminde üst düzey mühendis olan Maitham Mustafa al-Attar'ın öldüğü bildirildi.

GİRİŞ 07.07.2024 16:39 GÜNCELLEME 07.07.2024 17:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail güçlerinin Lübnan'ın Bekaa Vadisi'ne düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın savunma biriminde üst düzey mühendis olan Maitham Mustafa al-Attar'ın öldüğü bildirildi.

Lübnan Hizbullahı'nın İsrail'in kuzeyine düzenlediği saldırıda ise bir İsraillinin ağır yaralandığı ve bölgede yangın çıktığı aktarıldı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyindeki Aşağı Celil bölgesine yaklaşık 20 füze atıldığı, bunlardan bir kısmının imha edildiği belirtildi.

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Tiberya'nın batısında İsrail'e ait askeri üssü katyuşa füzeleriyle hedef aldığını duyurmuştu.

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor.

İsrail ordusunun 3 Temmuz'da Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın üst düzey saha komutanı Muhammed Nime Nasır ölmüştü.

Hizbullah da söz konusu saldırıya karşılık olarak 4 Temmuz'da İsrail'in kuzeyine 20 İHA ve yaklaşık 200 roket atmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Bgk 2 ay önce Şikayet Et
    Hizbullah Hamas üst düzey suikast düzenine geçmeli Yahudi siyasetcileri işadamlarını askeri rutbelilsri hedef alırsa daha caydırıcı olur boş tarlaya değil üst düzey nokta suikastler yapmalilar
    Cevapla
  • Mehmet yavaş 2 ay önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim nasıl bir savaş yürütüyor lar kısasa kısas tüm siyasiler rütbe li subaylar ve iş adamları hedef alınmalı leşleri ortaya atılmalıdır
    Cevapla
  • Ersever 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in asıl gücü istihbarat tır. Aslında güçlü devletleri güçlü yapanda odur. İsrail karşısındaki nin gücünü, ne yapacağını, silahını, yani herşeyini biliyor, o yüzden böyle operasyonlar yapıyor. Devlet önce içini sağlam tutacak, yoksa tüm çabaları boşa gider.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil İsrail Lübnan'ı bombaladı! Lübnanlılara skandal talimat! Çok şiddetli patlamalar...
Hizbullah o anları paylaştı... Hayfa Körfezi'ne füze yağdı