6 yaşındaki Filistinli Hikmet yetersiz beslenmeden hayatını kaybetti

Yetersiz beslenme ve ilaç eksikliği nedeniyle 6 yaşındaki Filistinli çocuk Hikmet Bedir, tedavi gördüğü Deyr Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

GİRİŞ 08.07.2024 11:10 GÜNCELLEME 08.07.2024 11:10
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı ve yoğun kuşatması devam ederken gıda krizinin yaşandığı Gazze'de salgın hastalıkların yayılmasının yanı sıra özellikle çocuklarda yetersiz beslenme vakaları hızla artıyor.

YETERSİZ BESLENMEDEN HAYATINI KAYBETTİ

Yetersiz beslenme ve ilaç eksikliği nedeniyle 6 yaşındaki Filistinli çocuk Hikmet Bedir, tedavi gördüğü Deyr Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi'ne yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olan İsrail'in "aç bırakma politikası" şu ana kadar en küçüğü 14 günlük bebek olmak üzere 30'a yakın çocuğun ölümüne neden oldu. 

10 yaşındaki Yezen el-Kefarne geçtiğimiz Mart ayında hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Filistinli Yezen, işgalci İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'de açlıktan can verdiFilistinli Yezen, işgalci İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'de açlıktan can verdi

7 AYLIK BEBEK HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde 7 aylık bir bebeğin yetersiz beslenme ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Gazze'de 7 aylık bebek, Ebu Ataya açlıktan öldü!Gazze'de 7 aylık bebek, Ebu Ataya açlıktan öldü!

İsrail vahşeti durmuyor: Gazze'de açlıktan ölen çocukların sayısı 30'a yükseldiİsrail vahşeti durmuyor: Gazze'de açlıktan ölen çocukların sayısı 30'a yükseldi

GAZZE'DE İNSANİ FELAKET

İsrail'in insani yardım girişini engelleyerek kasıtlı biçimde kıtlığa sürüklediği 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde insani felaket yaşanıyor.

Başta BM'ye ait kuruluşlar olmak üzere uluslararası çevreler, çoğu hastanenin hizmet dışı kaldığı, tıbbi malzeme eksikliğinin yaşandığı, açlık, susuzluk ve hijyen malzemeleri eksikliğinin tetiklediği hastalıklar nedeniyle Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 35
  • Hikmet 2 ay önce Şikayet Et
    Ey Rabbim ! Müslüman ülke yönetimlerinin gözlerine perde ,kulaklarına çöl tozu kaçmış. Rabbim , israil ve abd üzerine yıldırımlarını , ebabil kuşlarını gönder. Gazzeli kardeşlerimizi terk etme Ya Rabb. Peygamber efendimiz S.A.V hürmetine ,Yeni Hicri yılımız da müslümanların bu eziyetleri son bulsun Ya Rabb.
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 2 ay önce Şikayet Et
    Filistnler israilin ortağı ABD AB neden olduğu ablukadan açlıktan ve bombardımanda ölüyor dünya 3 maymunu oynuyor müdahale için ne bekleniyor enaz 500 bin kişi öldü,Ölmeye devam ediyor2 milyon Gazzeliyi bitirecek .Dünyanın gözü önünde 21.yüzyılda bütün insani değerler kendini üstün ırk zanneden diğer insanları kölesi ilan eden ütopyaya engel olunmuyor insanlığın geldiği nokta KATLİAM
    Cevapla
  • O s m a n K A Y A 2 ay önce Şikayet Et
    Bilmem fotoğraf; İslam coğrafyasındaki hırsızların, rüşvetçilerin, işbirlikçilerin, ajanların, şan şöhret makam için takla atan, tembellerin, katillerine aşık olanların, değerlerine düşmanlaşanların, ırkçı ve mezhepçi mikrobunu kapanların duygularına ar gelecek mi.
    Cevapla
  • Akif 2 ay önce Şikayet Et
    İnsanlık bizler bu masumun hesabını nasıl vereceğiz. Bütün insanların eline bu masumların kanı bulaştı. Allahım EL-KAHHAR isminle israili ve yahudileri kahr-u perişan eyle. Biz sözde müslümanlara da akıl fikir ihsan eyle.
    Cevapla
  • RESUL KESKİN 2 ay önce Şikayet Et
    elbet bir gün bu yaptıklarının cezasını çekeceksiniz. islamiyetin merhametine sığınacaksınız. ama ahirette cehennemin dibi denilen yer sizleri bekliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan çarpıcı israil kararı! Resmen durduruldu
Cenaze töreninde patlama anları... Lübnan'da ikinci siber saldırı