Yeni doğan bebeğini kariyeri için pencereden attı

Almanya'da 28 yaşındaki kadın, yeni doğan bebeğini pencereden atarak ölümüne sebep oldu. Mahkemede hamile olduğunun farkında olmadığı ileri sürülen ve evde gizlice doğum yapan kadına 7 buçuk yıl hapis cezası verildi.

Yeni doğan bebeğini kariyeri için pencereden attı
Yeni doğan bebeğini kariyeri için pencereden attı
GİRİŞ 08.07.2024 15:23 GÜNCELLEME 08.07.2024 15:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Almanya'da bebeğini pencereden atan kadının gerekçesi ortaya çıktı. Bebeğin ölümüne sebep olan kadın kan donduran açıklamalarda bulundu.

Yeni doğan bebeğini öldüren 28 yaşındaki Katarina Jovanovic, Almanya mahkemesinde yargılandı.

Mahkemede, Jovanovic'in 12 Eylül 2023'te evde gizlice doğum yaptığı, ardından bebeğini daire penceresinden aşağı attığı belirtildi. 28 yaşındaki Jovanovic, kasıtlı öldürme suçundan 7 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

HAMİLE OLDUĞUNUN FARKINDA OLMADIĞI İDDİA EDİLDİ

Daily Mail'den aktarılana göre; Jovanovic'in avukatları, müvekkillerinin evde tek başına doğum yaptığı ve bebeği yanlışlıkla düşürdüğü ileri sürüldü. İddialar arasında kadının hamile olduğunun farkında olmadığı bilgisi de yer aldı.

Avukatlar, "Kanlı bebeği aniden eline aldığında psikolojik olarak olağanüstü bir durumla karşı karşıyaydı. Bir kazaydı, bebeği düşürdü. Çocuğun pencere pervazına nasıl düştüğü henüz belirlenemedi." savunmasında bulundu.

KARİYER İÇİN BEBEĞİ ÖLDÜRDÜ

Yapılan incelemeler doğrultusunda henüz birkaç dakikalık bebeğin, yaklaşık dört metre yükseklikten aşağıdaki yola düşerek kafatasının parçalandığı anlaşıldı.

Jovanovic mahkemede, çocuğunun olmasıyla 'Lüks bir otomobil üreticisinin hukuk departmanında yönetici olma' kariyerinin mahvolacağını dile getirdi. 

CİNAYET SAYILMASI İÇİN YETERLİ KRİTERLER

Savcı Mareike Hafendoerfer, "Sanık, özellikle mesleki ilerlemesi olmak üzere hayat planlarını bir çocuk uğruna ertelemeye hazır değildi. Bu, bebek doğduğunda verdiği karardı ve sonuç olarak cinayet mahkumiyeti için gereken kriterler yerine getirildi." şeklinde konuştu.

KAYNAK: DAİLY MAİL
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Dünya malını ilahlaştıranın sonu
    Cevapla
  • Acur 1 ay önce Şikayet Et
    İki ayaklı şeytanlar bu kadar kötüyse, kimbilir bunların efendileri hakiki şeytan nasıl kötüdür.
    Cevapla
  • Bora 1 ay önce Şikayet Et
    Daha büyük ödül verilmezdi herhalde
    Cevapla
  • Kıyamet Alametleri 1 ay önce Şikayet Et
    Bir anlık bencilliğin verdiği çılgınlıkla elinde ne kariyer kaldı ne de bebek. İçeride senin gibilerine üst düzey kariyer yaptırırlar merak etme.
    Cevapla
  • kim 1 ay önce Şikayet Et
    idamlık köpek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz