Myanmar'daki silahlı etnik grupların Tayland'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edildi

Myanmar'daki silahlı etnik grupların finansman kaynağı için Tayland'da uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürüldü.

Myanmar'daki silahlı etnik grupların Tayland'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edildi
Myanmar'daki silahlı etnik grupların Tayland'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edildi
GİRİŞ 08.07.2024 12:13 GÜNCELLEME 08.07.2024 12:28

Bangkok Post gazetesinin haberine göre, Pha Muang Görev Gücü Komutan Yardımcısı Albay Meechai Nillasart, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

EK FİNANSMAN

Meechai, Myanmar'da orduyla çatışan bazı silahlı etnik grupların finansman yaratmak amacıyla Tayland'da veya Tayland üzerinden uyuşturucu ticareti yaptığını söyledi.

Son mali yılda 151 milyon metamfetamin hapı ele geçirdiklerini bildiren Meechai, bu rakamın geçen sene 42 milyon olduğunu belirtti. Meechai, yürütülen soruşturma kapsamında bu dönemde 347 şüphelinin gözaltına alındığını ve Myanmar sınırı boyunca çıkan çatışmalarda da 29 kaçakçının öldürüldüğünü aktardı.

MİLYONLARCA HAP

Albay Meechai, Myanmar sınırı yakınlarında milyonlarca hapın daha depolandığına ve Tayland'ın kuzeyine nakledilmeyi beklediğine dair öngörülerinin bulunduğunu da kaydetti.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık