Napolyon'un silahları 1 milyon 690 bin euroya alıcı buldu

Eski Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart’ın silahları açık arttırmada 1 milyon 690 bin euroya satıldı. Satılan silahlardan biriyle Napolyon kendini öldürmeyi denemişti.

Napolyon'un silahları 1 milyon 690 bin euroya alıcı buldu
Napolyon'un silahları 1 milyon 690 bin euroya alıcı buldu
GİRİŞ 08.07.2024 17:32 GÜNCELLEME 08.07.2024 17:32

Fransız silah ustası Louis-Marin Gosset tarafından tasarlanan ve Eski Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart’a ait silahlar açık arttırmaya çıkarıldı.

Napolyon'un  iki silahı, Fontainebleau Sarayı yakınındaki Osenat Müzayede evinde dün gerçekleştirilen açık arttırmada 1 milyon 690 bin euroya alıcı buldu. Silahlardan birinin Napolyon’un 1814 yılında intihar girişiminde bulunduğu silah olduğu biliniyor.

Altın ve gümüş işlemeli olan silahların üzerinde Napolyon'un profilinin işlemesi yer alıyor. Silahlar açık arttırmada orijinal kutusu ve barut mahfazasının da aralarında bulunduğu çeşitli aksesuarları ile sahibini buldu.

Napolyan’a ait bir şapka da geçtiğimiz Kasım ayında düzenlenen bir açık arttırmada 1.9 milyon euroya alıcı bulmuştu.

SİLAHLAR MİLLİ HAZİNE SAYILIYOR

Fransa Kültür Bakanlığı tarafından bu silahlar kısa süre önce “milli hazine” olarak kabul edilmiş ve yurt dışına çıkarılmasını yasaklanmıştı. Alınan karara göre Fransız hükümetinin, ismi açıklanmayan alıcıya 30 ay içerisinde yeni bir teklif yapması anlamına geliyor.

TARİHİN SEYRİ TAMAMEN FARKLI OLABİLİRDİ

12 Nisan 1814’te orduların yenilmesinin ardından Napolyon'un, silahlarından birini  kendini öldürmek için kullandığı ancak Armand de Caulaincourt tarafından silahtaki barutun boşaltıldığı biliniyor. Caulaincourt, Napolyon'un hayatını kurtarmış oldu ve daha sonra silahlar kendisine verildi.

 

KAYNAK: İHA, BBC
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede