Çölde kaybolan 14 kişi ölü bulundu

Cezayir'de Libya sınırına yakın çöl bölgesinde kaybolan 14 kişinin cansız bedeni bulundu.

Çölde kaybolan 14 kişi ölü bulundu
Çölde kaybolan 14 kişi ölü bulundu
GİRİŞ 09.07.2024 07:49 GÜNCELLEME 09.07.2024 07:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cezayir merkezli sivil toplum kuruluşu Arama Kurtarma Derneği'nin Facebook hesabından yapılan açıklamada, Libya’ya sınır İlizi vilayetine bağlı çölde kaybolan 12'si Suriye uyruklu 14 kişinin ölü bulunduğu belirtildi.

Belkubur mevkiinde bulunan ve yaşları 10 ila 57 arasında değişen 14 kişinin cesetleri, İlizi vilayetine bağlı Burc Ömer İdris bölgesindeki morga kaldırıldı.

Cezayir'deki Suriye Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, çölde cesedi bulunanlardan 12 kişinin Suriyeli olduğu doğrulandı.

Konuyla ilgili Cezayir makamlarından ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Cezayir'in orta ve güney kesimlerinde yer alan çöl bölgelerindeki sıcaklık derecelerinin son haftalarda 50'yi gördüğü belirtiliyor.

Cezayir'in güney vilayetleri ise Afrika'dan Avrupa'ya yasa dışı yollarla geçmeye çalışan güzergahlardan biri olarak biliniyor.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Ya Rabbi kurtar Allahım bizleri. bize yeniden izzet Şeref ihsan et.
    Cevapla
  • Erhan 2 ay önce Şikayet Et
    Bu insanları bu çöllere mahkum eden Batı'nın Allah belasını versin
    Cevapla
  • O s m a n K A Y A 2 ay önce Şikayet Et
    Latin Amerika'yı , Afrika'yı , İslam Coğrafyası'nı sömürerek ,iç savaşlar çıkararak , yaşanmaz hale getiren, Batılıları ve işbirlikçilerini Allah kahr u perişan eylesin. Bizlere de akıl versin. Bizi ; ırkçı, mezhepçi mikroplardan temizlesin. Müslümanların ve mazlumların safında olmayı nasip eylesin.
    Cevapla
  • Diyarbekir 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAH C.C rahmet eylesin inşaALLAH..din kardeşlerimize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İşçilere maaş vermeyen CHP'den robota yevmiye!
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret