Antik mezarı açmak için küçük çocuğu katlettiler

Mısır'ın Asyıt şehrinde 8 yaşında bir erkek çocuğunun cansız bedeni bulundu. Yasa dışı tarihi eser kazıcılığı yapan şüphelilerin ifadeleri kan dondurdu.

Antik mezarı açmak için küçük çocuğu katlettiler
Antik mezarı açmak için küçük çocuğu katlettiler
GİRİŞ 09.07.2024 15:01 GÜNCELLEME 09.07.2024 15:01
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Mısır'da elleri kesilerek öldürülen 8 yaşındaki bir erkek çocuğunun cansız bedeninin bulunması ülkede büyük yankı oluşturdu. Olayı araştıran savcılar, cinayetin yasa dışı tarihi eser kazıcılığı ile ilgili olduğunu öne sürdü.

Babası Abu El Vafa dört gündür kayıp olan çocuğu Muhammed'in cesedini Yukarı Mısır'da bulunan Asyıt şehrindeki bir tarım arazisinde buldu.

ÜÇ KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI

Polis cinayetle ilgili çocuğun akrabası olan üç erkek kardeş gözaltına aldı.

Savcılığın paylaştığı açıklamaya göre, şüphelilerden ikisi, yasa dışı bir kazıda antik Mısır hazinelerine ulaşmak isteyen bir maden arayıcısına çocuğun ellerini satmak için cinayeti işlediklerini söylediler.

Olayı araştıran savcılar, cinayetin yasa dışı tarihi eser kazıcılığı ile ilgili olduğunu öne sürdü.

Polisin araştırdığı cinayet kapsamında, Muhammed’in akrabası olan üç erkek kardeş gözaltına alındı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, “Şüphelilerden ikisi, yasa dışı bir kazıda antik Mısır hazinelerine ulaşmak isteyen bir maden arayıcısına çocuğun ellerini satmak için cinayeti işlediklerini itiraf ettiler.” ifadeleri yer aldı.

SAHTE ŞEYH İSTEDİ

Hazine bulduğunu söyleyen maden kazıcısına katılan iki şüpheli, çağırdıkları sahte şeyhin isteği üzerine, küçük bir çocuğun kanını akıtmak zorunda kaldıklarını iddia etti.

Şüpheliler Muhammed’i, babasının evinin önünde oynarken ağzını tıkayarak kaçırdı. Ritüeli tamamlayan iki şüpheli, daha sonra çocuğun cesedini parçalayarak tarlaya attı.

Sahte şeyh ritüeli sonrası çok zengin olacaklarını düşündükleri için cinayeti işlediklerini itiraf eden kişiler, pişman olduklarını ifadelerine ekledi.

MUHAMMED'İN BABASINDAN DUYGULANDIRAN SÖZLER

Oğluyla olan anılarını unutmadığını söyleyen baba Abu El Vafa, "Oğlum Muhammed'le tüm anılarımı hatırlıyorum. Ne zaman yalnız kalsam ağlıyorum ve bu duruma dayanamıyorum. Her gün işten dönmemi beklerdi." diye konuştu.

Muhammed’in kaybolduğunda başına kötü bir şey gelme ihtimalini düşünmediğini ifade eden baba, köydeki herkesin onu tanıdığını söyledi.

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

8 yaşındaki Muhammed’in cinayet haberi, sosyal medyada büyük tepki gördü.

Benzer haberlerin çokça yaşandığı Mısır’da halk, caydırıcı olması için suçluların ağır şekilde cezalandırılması çağrısında bulundu.

BİR RİTÜEL HALİNDE YAPILIYOR

Mısır’da antik hazine bulmak isteyen kişiler, ‘bir hayat feda etmeli’ inanışı nedeniyle birçok cinayet işleniyor.

Şeyh olduğunu iddia eden kişiler, antik mezar koruyucularını çağırdıklarını öne sürerek, hazineyi alabilmek için yüklü miktarda kan ve para talep ediyor.

ÖZELLİKLE 'ÇOCUK KANI'

Vahşetin boyutlarını artıran detaylarda ise bazı sahte ‘şeyhler’, hazine çıkarma ritüelinde insan kanı, hatta ‘çocuk kanının’ gerektiğini iddia ediyor.

8 yaşındaki Muhammed’in ölümüyle ayağa kalkan Mısırlılar, sahte şeyhlerin kanlı ritüellerinin engellenmesi için bir adım bekliyor.

KAYNAK: BBC
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    idam idam idaaaaaaaaam
    Cevapla
  • Maydanoz 1 ay önce Şikayet Et
    İslamda şeyh yoktur. Âlim vardır. Kim okur öğrenirse o âlim olur. İnsanlara namaz kıldırır imam olur. Vaaz verir vâiz olur. Şeyh ne? Şeyh kim? Ben ilahiyat fakültesini bitirdim. Şeyh olmadım. Bunlar nasıl şeyh oluyor? Çakma hocaya şeyh denir.
    Cevapla
  • Mahmut 1 ay önce Şikayet Et
    Sahte şeyh mi. Şeyhin gerçeğide mi var. Allah Allah ilk defa duyuyorum. Şeyh miş la de yürüyün işinize. Her sürüyü biri güder işte. Biz sürü oldukça şeyhler uçanlar kaçanlar eksik olmaz. Zannımca dinden değiller.
    Cevapla
  • Cerrah 1 ay önce Şikayet Et
    İslam en güzel Tarkiye de yaşanıyor ama o da yarım yamalak, Allah neden bizi helak etmez düşünmeden edemiyorum
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    o sahte şeyhleri yakaladığın anda oracıkta sallandıracaksın ki ibreti alem olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı