Tüm Yahudileri ayaklandıracak karar! Hükümet resmen onayladı...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Ultra Ortodoks koalisyon ortaklarının şiddetle karşı çıkmasına rağmen Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun gelecek aydan itibaren Ultra Ortodoks Yahudileri askere almaya başlayacağını duyurdu.

GİRİŞ 09.07.2024 18:41 GÜNCELLEME 09.07.2024 19:09
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Gazze Şeridi'nde masum sivillere yönelik katliam saldırılarına devam eden İsrail'de yeni bir kriz patlak verdi. İsrail ordusu, Gazze'deki direniş grupları karşısında verdiği askeri kayıpları sonucunda ülkeyi ayaklandıracak kararı resmen onayladı.

Tüm Yahudileri ayaklandıracak karar! Hükümet resmen onayladı...

İSRAİL, ULTRA ORTODOKS YAHUDİLERİN DE ASKERE ALINACAĞINI DUYURDU

Savunma Bakanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Gallant, bu sabah İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve diğer yetkililerle dindar Yahudilerin silah altına alınmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Tüm Yahudileri ayaklandıracak karar! Hükümet resmen onayladı...

İSRAİL ORDUSUNUN TAVSİYESİ ONAYLANDI

Gallant, Halevi ve diğer yetkililerle yaptığı toplantının ardından, Ultra Ortodoks (Haredi) Yahudilerin ağustostan itibaren askere alınmasına ilişkin İsrail ordusunun tavsiyesini onayladı.

Toplantıda, Ultra Ortodoks Yahudilerin askere alınmasının "operasyonel bir gereklilik ve karmaşık sosyal bir mesele" olduğunu vurgulayan Gallant ile Halevi, Ultra Ortodoks askerlerin "yaşam tarzlarını sürdürmelerine" izin verilmesi gerektiğini belirtti.

Tüm Yahudileri ayaklandıracak karar! Hükümet resmen onayladı...

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • Gültepeli bjk 1 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizdeki yahudi siyonist katil işgalci israillilerin yollanmaları Topraklarımızdan def edilmeleri için nezaman Halk oylaması Referandum yapılacak kovun bunları ülkemizden sevicileri sözcüleri pravakatörleri eyyamcıları,da dahil,,, Gazi meclis ve hükümet başkanları kovun bu israillileri hainleri Türkiye'den issteemiiyooruuz
    Cevapla
  • İğne çuvaldız 1 ay önce Şikayet Et
    Müslüman dan ümidi kesenler Yahudiye sarılıyor .
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    nursuzlar
    Cevapla
  • 1453 FATİH 1 ay önce Şikayet Et
    Ha Yahudi ha Ortodoks ALAYI KAFİRDİR CANLARI CEHENNEME . ALLAHUEKBER.
    Cevapla
  • Sosyal çalışmacı 1 ay önce Şikayet Et
    Hepsi toplansın, topyekün temizlik olur. Cehapeliler de katılsın.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu yorum müslümana yakışmaz. Müslüman zanda bulunmaz. CHP lilerin bunları desteklediğine kanıtın var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti