Çin'den 2 ülkeye son dakika savaş çağrısı!

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda tarafların sorumlu şekilde gerilimi azaltmaları ve ateşkes konusunu değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Çin'den 2 ülkeye son dakika savaş çağrısı!
Çin'den 2 ülkeye son dakika savaş çağrısı!
GİRİŞ 10.07.2024 02:21 GÜNCELLEME 10.07.2024 02:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

'TARAFLAR GERİLİMİ DÜŞÜRMELİ'

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e dün düzenlenen ve Okhmatdyt Çocuk Hastanesi'nin de yer aldığı çok sayıda bina ve altyapının zarar gördüğü saldırıya ilişkin soru üzerine Lin, "Çin'in Ukrayna meselesindeki tutumu istikrarlı ve nettir." dedi.

Lin, "Taraflar sorumlu şekilde gerilimi düşürmeli ve ateşkes ile siyasi çözüm için durumu değerlendirmeli." diye konuştu.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • sarıkayalı 1 ay önce Şikayet Et
    çin karakter siz senin başkanların doğu türkistan li kardeş lerimize yaptığınız zulmü görüyoruz lakin ümmet ve ümmetin yöneticileri görmüyor yada görmemiş numarası yapıyor
    Cevapla
  • Asiltürk 1 ay önce Şikayet Et
    Çin sen çagir yapmaya hiç sahip deyilsin! Önce türkistandaki soykirimi durdur!
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail o dadar büyük toprakları savunacak kadar büyük deil
    Cevapla
  • (* Osmanlı (* 1 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna Kırımı da topraklarına katarsa, Büyük İsrail kurulursa ki ALLAH fırsat vermesin... Denizden kırıma çizelge ile kıta sahası ile Rusya'nın ticareti... Çin'in Güneydoğu'dan geçen İpek yoluda Dünya ticareti İsrail'in eline geçer... Gazze'de soykırımın babası yaşanırken boşuna Siyonistler Avrupa'dan Ukrayna'ya destek diye ağlamıyor herhalde... Biz yermiyiz? Kesinlikle yemeyiz ;)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...