Putin'e canavar demişti! Rusya'da, Navalni'nin eşi Navalnaya için emir çıkarıldı

Moskova Mahkemesi, 16 Şubat’ta Kuzey Kutup Dairesi’ndeki Kharp kasabasındaki cezaevinde hayatını kaybeden Rus aktivist Aleksey Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya için tutuklama kararı çıkardı.

GİRİŞ 10.07.2024 02:41 GÜNCELLEME 10.07.2024 02:42
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Moskova Mahkemesi’nden yapılan açıklamada, Rusya toprakları dışında yaşayan Yulia Navalnaya için, ‘aşırılık yanlısı topluluğa katılım’ suçlaması kapsamında tutuklama kararı verildiği belirtildi.

Putin'e canavar demişti! Rusya'da, Navalni'nin eşi Navalnaya için emir çıkarıldı

'RUSYA TOPRAKLARINDA GİRDİĞİ AN TUTUKLANACAK'

Karara göre Yulia Navalnaya, Rusya topraklarına giriş yaptığı anda gözaltına alınarak iki ay süreyle tutuklu kalacak.

Açıklamada, “Mahkeme soruşturmanın talebini kabul etmiş ve iki ay süreyle tutukluluk şeklinde önleyici tedbir kararı almıştır. Süre, Rusya Federasyonu topraklarına iade edildiği andan veya Rusya Federasyonu topraklarında gözaltına alındığı andan itibaren hesaplanacaktır” denildi.

Putin'e canavar demişti! Rusya'da, Navalni'nin eşi Navalnaya için emir çıkarıldı

PUTİN'E CANAVAR DEMİŞTİ

Cezaevinde hayatını kaybeden Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, Putin'i canavar olarak nitelendirmişti. Navalyana, "Siz bir siyasetçiyle değil, eli kanlı bir canavarla karşı karşıyasınız" demişti.

SEÇİMDEN ÖNCE KALDIĞI HÜCREDE ÖLMÜŞTÜ

Rus aktivist Aleksey Navalni, 2020’de zehirlendikten ve Almanya’da tedavi gördükten sonra Ocak 2021’de Rusya’ya dönmüş ve havalimanında gözaltına alınmıştı. Mart 2022’de Navalni, ‘zimmete para geçirme ve mahkemeye saygısızlıktan’ suçlu bulunarak 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Temyiz başvurusu reddedilen Navalni, Haziran’da yüksek güvenlikli bir cezaevine nakledildi. Navalni’ye 2023’te ise ‘aşırılık’ suçlamasıyla 19 yıl daha hapis cezası verildi.

Putin'e canavar demişti! Rusya'da, Navalni'nin eşi Navalnaya için emir çıkarıldı

16 Şubat 2024’te Rus resmi makamları, Navalni’nin Kuzey Kutup Dairesi’ndeki Kharp kasabasındaki cezaevinde yaşamını yitirdiğini duyurdu. Navalni’nin ölümü sonrası eşi Navalnaya, eşini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in öldürdüğünü belirtmişti.

KAYNAK: DHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Asiltürk 1 ay önce Şikayet Et
    Ruslarin gelenegi öyle, Mafiya,Rekit,Çete... halik ileiç-içe. Çin Rus Ayni gelinekke mensup.
    Cevapla
  • Süheyl 1 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun putine
    Cevapla
  • FENA OLMAZ 1 ay önce Şikayet Et
    Putin için çember daralıyor. Bakarsın birgün navarin in eşi özgür rusyada önemli bir makama gelir. Uzun bacaklı ortadoğuyu nasıl parçaladıysa rusyayıda parçalayacak. Bizim içinde fena olmaz.
    Cevapla
  • ffff 1 ay önce Şikayet Et
    aç tavuk kendini darı ambarında sanlarmış
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Her ülkenin hainleri vardır. Hiç acıma Putin. Yakaladığın yerde infaz et.
    Cevapla
  • Yasar 1 ay önce Şikayet Et
    Belki haklıdır ama konuşma yaptığı yer esas CANAVARLARIN İNİ değilmi onlar itrailin katliamlarına silah bilgi ve koruma sağlayanlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!