Biden 'tarihi' deyip ilan etti! ABD ve 4 ülkeden savaş ilanı gibi Rusya kararı

ABD Başkanı Joe Biden, ABD ve 4 Avrupa ülkesinin Ukrayna'ya "tarihi" önemde stratejik ve taktik hava savunma sistemi sağlayacağını duyurdu.

GİRİŞ 10.07.2024 02:08 GÜNCELLEME 10.07.2024 09:52
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Biden, NATO'nun 75. yıl dönümü için "Andrew W. Mellon Oditoryumu"nda düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Biden 'tarihi' deyip ilan etti! ABD ve 4 ülkeden savaş ilanı gibi Rusya kararı

NATO'nun hiç olmadığı kadar "iyi donanımlı" olduğunu belirten Biden, bu yıl 23 müttefikin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nın (GSYH) yüzde 2'sini savunmaya ayırdığını anımsattı.

'UKRAYA, PUTİN'İ DURDURACAKTIR'

Joe Biden, bunun çok büyük bir ilerleme olduğunu vurgulayarak, "Hiç olmadığımız kadar güçlüyüz." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Ukrayna'da durmayacağını" kaydeden Biden, "Ancak şunu bilin ki Ukrayna, Putin'i durduracaktır. Özellikle bizim kolektif desteğimizle." dedi.

Biden 'tarihi' deyip ilan etti! ABD ve 4 ülkeden savaş ilanı gibi Rusya kararı

5 ÜLKE UKRAYNA'YA TARİHİ BİR SAVUNMA SEVKİYATI YAPACAK

Biden, "Bugün Ukrayna'nın hava savunması için tarihi bir bağış yapacağımızı duyurmak istiyorum. ABD, Almanya, Hollanda, Romanya ve İtalya, Ukrayna'ya ilave 5 stratejik hava savunma sistemi için teçhizat sağlayacak. Gelecek aylarda ise ABD ve ortakları, Ukrayna'ya onlarca ilave taktik hava savunma sistemi sağlayacak." bilgisini verdi.

Biden 'tarihi' deyip ilan etti! ABD ve 4 ülkeden savaş ilanı gibi Rusya kararı

Putin'in savaşı nedeniyle ölümlerin arttığına dikkati çeken Biden, 350 binden fazla Rus askerinin öldüğünü, 1 milyonunun ise yaralandığını dile getirdi.

ABD Başkanı Biden, çok sayıda genç insanın kendileri için gelecek göremediğinden Rusya'dan ayrıldığını ifade etti.

Biden 'tarihi' deyip ilan etti! ABD ve 4 ülkeden savaş ilanı gibi Rusya kararı

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • Irfan oto 2 hafta önce Şikayet Et
    Hiç bir numara yapacakları yok ABD boyuna silah satıp belini dogrultmaya çalışıyor şu ana kadar rusyaya ne yapabildilerki AB de bir numara yok
    Cevapla
  • can 2 hafta önce Şikayet Et
    bu şeytan ölmeye yakın dünyayı ateşe atacak belli oldu.
    Cevapla
  • kemal 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail Başkanı Netenyahu'nun "Gazze'de durmayacağını" kaydeden Miden, "Ancak şunu bilin ki Gazze, Netenyahu'yu durduracaktır. Özellikle bizim kolektif desteğimizle." dedi. Miden, "Gazze'nin hava savunması için tarihi bir bağış yapacağımızı duyurmak istiyorum. İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri, Gazze'ye 5 stratejik hava savunma sistemi sağlayacak" bilgisini verdi.
    Cevapla
  • Leyla 2 hafta önce Şikayet Et
    Collective West = Hyenas and Jackals
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Adamlar dúnyanín õbúr yúzúnden geliyo hírsíslík yapíyo bizi aşaalíyolar biz NATO Terörõre yardím edip kendimizi vurduruyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul dahil çok sayıda il için alarm! AKOM'dan hava durumu uyarısı
Beyaz Saray'dan Netanyahu'ya gösterici tepkisi!