Macron'dan Netanyahu'ya tepki: 'Kabul edilemez'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli'nin Fransa'daki seçimlere ilişkin açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ilettiği bildirildi.

GİRİŞ 10.07.2024 03:56 GÜNCELLEME 10.07.2024 09:19
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İsrail basınında çıkan haberlere göre, Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Macron, Chikli'nin Fransa seçimlerine ilişkin açıklamalarının "kabul edilmez olduğunu" ve bunun Fransa'nın iç işlerine karışmak anlamına geldiğini dile getirdi.

DİPLOMATİK BİR BOMBA

Haaretz gazetesine konuşan ve adı açıklanmayan bir İsrailli yetkili, Chikli'nin demeci hakkında "diplomatik bir bomba" yorumu yaparken, bir başka yetkilisi ise İsrailli Bakanın Paris ile Tel Aviv arasındaki ilişkilere zarar verdiğini belirtti.

İSRAİLLİ BAKAN AŞIRI SAĞCI LE PEN'E DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Fransa'da 7 Temmuz'da gerçekleştirilen seçimlerden bir gün önce İsrail basınına konuşan Chikli, aşırı sağcı lider Marine Le Pen'e desteğini açıklamıştı.

Chikli, Le Pen'in Fransa'nın cumhurbaşkanı olmasının İsrail için iyi olacağı yorumunda bulunmuştu.

İsrailli Bakan, dün İsrail ordu radyosuna verdiği röportajda ise Macron'a yüklenerek Fransa'daki seçimlerden bir gün önce yaptığı değerlendirmelerinin arkasında olduğunu söylemişti.

Fransa'da aşırı sağcı partinin genel direktörü istifa ettiFransa'da aşırı sağcı partinin genel direktörü istifa etti

Fransa'da sandıktan kaos ve belirsizlik çıktıFransa'da sandıktan kaos ve belirsizlik çıktı

Fransız basınından  'Avrupa'nın hasta adamı olduk' manşetleriFransız basınından "Avrupa'nın hasta adamı olduk" manşetleri

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • M.i 2 hafta önce Şikayet Et
    Sizi üst akıl olarak yöneten kim sandın uyandın geçte olsa öylemi uyanda balığa gidelim ABD AB bırak onu müslüman devletlerinin başında bulunan bazı kuklalar üst akıla bağlı olduğu gibi Karagöz Hacivat oynatan üst akıl bir taraftan da bazı ülkelerin başına bela ettiği terör örgütleri de üst akıl olarak yönetmektedir
    Cevapla
  • Burhan 2 hafta önce Şikayet Et
    İnşaallah birbirinizi yersiniz
    Cevapla
  • Ahmed 2 hafta önce Şikayet Et
    ingiltere, abd, fransa, hatta 100 den fazla ülke itrailin tapulu bahçesi gibi kullandığı ülkeler.
    Cevapla
  • doruya doğru 2 hafta önce Şikayet Et
    Avrupa ülkelerinin çoğu yahudinin uşaklığını yapıyor ve yahudi yatırımları kesme ile avrupa ülkelerini tehdit ediyor lakin doları bırakıldığında yahudinin bu forsuda bitecek
    Cevapla
  • Türk 2 hafta önce Şikayet Et
    İki yüzlü Avrupa.. Ucu onlara değmeyince kim isterse soykırım yapar.. Yeter ki ucu bu zalimlere dokunmasın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Malcolm X'in dilinden ABD'nin değişmeyen alçaklığı!
Avcılar'da baba ve oğlunun öldüğü feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı