Yapay zekanın korkunç kullanımı! Kız çocuklarının görüntülerini kullandılar

İspanya'da bir okuldaki kız çocuklarının fotoğrafları yapay zeka ile müstehcen hale getirildi. Olayla ilgili 15 çocuk Badajoz Çocuk Mahkemesi'nde yargılandı.

GİRİŞ 10.07.2024 12:00 GÜNCELLEME 10.07.2024 15:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İspanya'da yapay zekanın korkunç kullanımı yaşanan olayla dikkat çekti. 15 çocuğun yargılandığı olayda kız çocuklarının fotoğraflarının müstehcen hale getirildiği öğrenildi.

İspanya’nın güneybatısında bulunan Badajoz kentinde 15 çocuk, okuldaki kız çocuklarının fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından alarak yapay zeka ile müstehcen biçime getirdi.

Durumun ortaya çıkmasıyla birlikte Badajoz Çocuk Mahkemesi çocuklara çeşitli eğitimlerin verilmesini öngören denetimli serbestlik cezası verdi.

Badajoz Çocuk Mahkemesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu sözler yer aldı:

“Badajoz'da çıplak çocuk görüntülerini manipüle etmek ve yaymakla suçlanan 15 çocuk bir yıl süreyle denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. Badajoz Çocuk Mahkemesi 15 çocuğu 20 çocuk pornografisi suçundan ve 20 ahlaki bütünlüğe karşı suçtan sorumlu ilan ederek, her birine yapay zeka ile manipülasyon yapmak ve küçüklerin görüntülerini çıplak görünecek şekilde yaymak suçundan bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbiri uyguladı. Bir yıllık denetimli serbestlik tedbiri, özellikle cinsel duygusal eğitim almaya, bilgi ve iletişim teknolojilerinin sorumlu kullanımına, eşitlik ve toplumsal cinsiyet farkındalığına yönelik bir içerikle oluşturulmuştur.”

KAYNAK: DHA
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • yedi emirler 1 ay önce Şikayet Et
    yapay zeka geldi ahlak zaten azdı o da gitti...
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 1 ay önce Şikayet Et
    Hiç bir şekilde hiçbirini kullanmamak en iyisi,tecrübeyle sabit...
    Cevapla
  • çağrıbey 1 ay önce Şikayet Et
    Allahtan korkmayan hiçbir şey den korkmuyor
    Cevapla
  • Dede 1453 1 ay önce Şikayet Et
    İnternette sosyal medyada ne olursa olsun resim paylaşmayın.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    aman dikkat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!