PKK'da normalleşme paniği

Terör örgütünün uzantıları, Suriye’de gerçek bir ulusal uzlaşıyı ortaya çıkarabilecek her türlü perspektifi kendileri için büyük bir tehdit olarak görüyor.

GİRİŞ 10.07.2024 10:26 GÜNCELLEME 10.07.2024 11:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ankara’da hükümet çevrelerinde yapılan değerlendirmelere göre; terör örgütünün Suriye’deki uzantıları YPG ve SDG, Suriye’nin kuzeybatısında tek taraflı bölücü gündemini ilerletme üzerine kurduğu oyun planını sürdürüyor. Bu bölge içindeki Arap çoğunluk ile aynı düşüncede olmayan Kürtler, bu yapılar tarafından baskı altında tutuluyor.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin çok sayıda üyesi, yaptıkları gösteri nedeniyle 1 Temmuz’da tutuklandı. Terör örgütü PKK ile iltisaklı Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) elebaşısı Mazlum Kobani, Kayseri ile Suriye’nin kuzeyindeki harekat bölgelerinde meydana gelen olaylar sonrasında Suriyelilerin korunması için çağrıda bulunarak, Türkiye karşıtı protestoları desteklediğini açıklamıştı.

PKK PANİKTE

Suriye Halk Meclisi’nin 250 üyeliği için seçim, 15 Temmuz’da Beşar Esad rejiminin kontrol ettiği bölgelerde yapılacak. Terör örgütünün, seçim sürecinde Şam yönetimi ile girdiği müzakerelerden istediği sonucu elde edemediği ve panik içine girdiği değerlendiriliyor. 

KAOSUN DEVAMINI İSTİYOR

Terör örgütünün uzantıları, Suriye’de gerçek bir ulusal uzlaşıyı ortaya çıkarabilecek her türlü perspektifi kendileri için büyük bir tehdit olarak görüyor. Ankara’da, “Öncelikle 30 Mayıs’ta, sonra 11 Haziran’da yerel seçim düzenleme teşebbüsü Türkiye’nin kararlı girişimleriyle akamete uğratılan örgütün mevcut aşamada ABD’den istediği düzeyde siyasi desteği bulamamış olması, ABD Başkanlık seçimleri sonrasına yönelik senaryolar ve Türkiye-Şam normalleşme perspektifinde kaydedilebilecek ilerlemelerle birlikte değerlendirildiğinde, bölücü örgütün Suriye’deki kaosun devamı amacıyla hareket edeceği şüphesizdir” değerlendirmesi yapılıyor.

 

KAYNAK: MİLLİYET
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Güçlü Türkiye 1 ay önce Şikayet Et
    Suriye'de PYD,PKK terör örgütünün aldığı topraklar üzerinde hüküm sürdüğü Suriye hükümeti ile güçlü Türkiye, ve Irak hükümeti ile beraber dev operasyonla PYD , PKK bitirmeyiz yoksa Suriye bölünürse Türkiye bölünür.
    Cevapla
  • Değilmi 1 ay önce Şikayet Et
    Suriyenin karışması kime yer açıyordu pkk ya ıside peki bu pkk yı kime hizmet ediyor israilin hedeflerine. İsraile kim yardım edip kolluyor Abd. Abd yi kim yönetiyor zengin siyonist akıl (senatörler,finans bankacılık vs vs ) öyleyse bu israilin hedefleri içinde Türkiyenin bir bölümüde olduğuna göre Türkiye Abd ile hiç bir şekilde anlaşma vs vs girmemeli
    Cevapla
  • Ahmed 1 ay önce Şikayet Et
    Yemezler, yedirmezler.
    Cevapla
  • Polat 1 ay önce Şikayet Et
    Trump'ın gelmesiyle abd'nin Irak ve Suriye'deki PİS İŞLERİ tamamen bitmese de sekteye uğrayacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap