Hamas'tan tüm dünyaya işkence duyurusu! İsrail bunu da yapmış...

Hamas, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in hapishanelerde Filistinli tutuklulara uygulanan işkencelere bizzat katıldığını duyurarak, "Faşizme boğulmuş hükümet üyelerinin sadizm seviyesini doğruluyor." dedi.

Hamas'tan tüm dünyaya işkence duyurusu! İsrail bunu da yapmış...
Hamas'tan tüm dünyaya işkence duyurusu! İsrail bunu da yapmış...
GİRİŞ 11.07.2024 01:56 GÜNCELLEME 11.07.2024 01:56
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerindeki binlerce Filistinli tutuklunun en korkunç işkencelere ve kötü muameleye maruz bırakıldığı ifade edildi.

'HAPİSHANELERDE İŞLENEN KORKUNÇ SUÇLAR İLE TEHLİKELİ İHLALLERİ KANITLIYOR'

Açıklamada, "Serbest bırakılan tutukluların anlattıkları korkunç. Tutukluların vücutlarındaki izler de barbarca uygulamaları gözler önüne seriyor. Son olarak salıverildiklerinde gazeteci Muaz Amarne ​​​​​​​ve sporcu Muazzez Ubeyyat'ın durumları da alıkonma merkezleri ve hapishanelerde işlenen korkunç suçlar ile tehlikeli ihlalleri kanıtlıyor." ifadelerine yer verildi.

'BEN GVİR'İN YAPILAN İŞKENCELERE BİZZAT KATILMASI, SADİZM SEVİYESİNİ DOĞRULUYOR'

İsrail'in "idari tutuklu" olarak 9 ay cezaevinde tuttuğu Filistinli Muazzez Ubeyyat'ın dün serbest bırakıldıktan sonra verdiği ifadelere değinilen açıklamada, "Ben Gvir'in yapılan işkencelere bizzat katıldığına ilişkin Ubeyyat'ın verdiği ifade, İsrailli bakanın ve faşizme boğulmuş hükümet üyelerinin sadizm seviyesini doğruluyor." denildi.

Açıklamada, Filistinli tutuklulara uygulanan kötü muamele ve işkencelerin "İsrail'in tüm uluslararası sözleşme ve yasalar karşısında duvara tosladığını, İsrail'in ve ordusunun ahlaksız olduğunu teyit ettiği" vurgulandı.

Uluslararası toplum, Uluslararası Adalet Divanı ve Birleşmiş Milletlere acil müdahale çağrısında bulunulan açıklamada, "İsrail'in gözaltı tesislerine girmek ve işlenen ihlalleri araştırmak için komiteler oluşturulması" istendi.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Zekeriya 1 ay önce Şikayet Et
    Lanetlenmişler, daha ötesi var mı? İlahi cezalarına da kavuşacaklar.
    Cevapla
  • T.C. Vatandaşı 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudidir, ne yapsa yeridir. Lanetlidir. Sonları çok kötü bir akıbettir.
    Cevapla
  • Vatan 1 ay önce Şikayet Et
    Hamas ve Hizbullah artık.fedai mi tutarlar nasıl yapacaklara bence bu alçak katili kesinlikle suikastle gebertmek ibreti alem intikam için kesinlikle gebertmeleri gerekir mit bizatihi devreye girip gebertmek bu alçağı isterse 90 yaşına gelsin bence öldürülmesi bu alcak
    Cevapla
  • murat 1 ay önce Şikayet Et
    Milleti ahlaksız, vicdansız ve insafsız olan bir ordu elbette milletinin örneğidir.
    Cevapla
  • Yeter 1 ay önce Şikayet Et
    Hamas bu adamı bulmalı işkence neymiş göstermeliki örnek olsun iyi müslümanı bir kenarı bırakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor