İsrail'in Gazze kentine düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli şehit oldu

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma ekipleri, İsrail ordusunun Gazze kentinin çeşitli bölgelerine düzenlediği kara saldırılarında çok sayıda Filistinlinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

GİRİŞ 11.07.2024 00:39 GÜNCELLEME 11.07.2024 09:55
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'ye karadan giren İsrail ordu güçlerinin binaları yıktığını belirtti.

Basal açıklamasında, "İsrail ordusunun Gazze kentinde yıktığı evlerin enkazında, Tel el-Hava, Es-Sabra ve Es-Sina bölgelerinin sokaklarında çok sayıda şehit ve yaralı var." ifadelerine yer verdi.

Yaralıların kurtarılması için onlarca çağrı aldıklarını kaydeden Basal, yoğun ateş altında oldukları için yaralılara ulaşamadıklarını belirtti.

Sözcü Basal, İsrail ordusunun karadan girdiği ve yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze kentinde, onlarca ailenin su ve yiyecekleri olmadan evlerinde mahsur kaldığını söyledi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 295 Filistinli öldü, 88 bin 241 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 13
  • Nk1234 2 hafta önce Şikayet Et
    Geçen yabancı bir araştırmacı yazar öldürülen ve ölen sayısının 500 bini bulabileceğini söylüyordu. Allahım Gazzelilere ve tüm müslümanlara yardım et. İsrail kendi mezarını kazıyor. Çocuklar ve masum insanlar ölüyor, Biz ve Dünya ise toplumları uyutmak için yahudi icadı oyunlarından futbolla uğraşıyoruz.
    Cevapla
  • İnsan 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu olanlar normal değil.söyliyecek bişey kalmadı.bu aşağılık mahlukların yaptıklarına ne zamana kadar seyirci kalınacak böyle.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail'e dalmak farzdır. Bunu yerine getirmeyen huzur-u ilahi'de hesap veremez.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu kadar mazlumun ahını alan ey siyonistler!bu saatten sonra rahat edeceğimizi mi saniyorsunuz?
    Cevapla
  • (76) 2 hafta önce Şikayet Et
    Kıyamet yaklaştı iyice dünyanın sonunun alametleridir bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOGG'da 4x4'lük gelişme! Bakan Kacır tarih verip duyurdu...
Hassas güdümlü füzeler konuşlandırıldı! Gerginlik zirvede