İsrail lobisinden ABD yönetimine sert çağrı: Erdoğan böyle devam ederse...

NATO zirvesi için ABD'de bulunan Başkan Erdoğan'a karşı saldırıya geçen Siyonist lobi Dışişleri Bakanı Blinken'a sunduğu mektupta Türkiye'nin NATO için tehdit olduğu ve ABD'nin Türkiye'ye karşı harekete geçmesi gerektiği çağrısı yaptı.

İsrail lobisinden ABD yönetimine sert çağrı: Erdoğan böyle devam ederse...
İsrail lobisinden ABD yönetimine sert çağrı: Erdoğan böyle devam ederse...
GİRİŞ 11.07.2024 10:37 GÜNCELLEME 11.07.2024 15:31
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

ABD Temsilcileri Josh Gottheimer (D-NJ) ve Ermeni İşleri Komitesi Eşbaşkanı Gus Bilirakis (R-FL), ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'a 28 Kongre Üyesi tarafından imzalanan ve ABD'yi Başkan Erdoğan'ın İsrail'e yönelik tavrı ve Hamas'a devam eden desteğine karşı harekete geçmeye çağıran mektubu sundular.

Mektup Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) ve Türkiye düşmanı düşünce kuruluşlarından "The Foundation for Defence of Democracies" (Demokrasileri Savunma Vakfı (FDD). tarafından da desteklendi.

Erdoğan'dan 'vadedilmiş topraklar' uyarısı: Eğer terör devleti durdurulmazsa...Erdoğan'dan 'vadedilmiş topraklar' uyarısı: Eğer terör devleti durdurulmazsa...

"TÜRKİYE BÖYLE DEVAM EDERSE ABD TÜRKİYE İLE ORTAKLIĞI TEKRAR DÜŞÜNSÜN"

Kongre üyeleri Salı günü yayınlanan mektupta şunları yazdı;

"Türk hükümetinin Hamas ile dayanışma içinde olduğunu açıklaması ve Amerika'nın Orta Doğu'daki kilit demokratik müttefiklerinden birine karşı eylemleri dikkat gerektirmektedir. Eğer bu eğilim devam ederse, ABD'nin Türkiye ile ortaklığını yeniden değerlendirmesi gerekebilir. Erdoğan'ın zararlı, anti-demokratik politikaları desteklemesi ve Hamas'ı yüceltmesi ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri zora sokmaktadır. NATO'nun birliğini korumak çok önemlidir, ancak Erdoğan'ın İsrail'e yönelik son eylem ve açıklamaları göz ardı edilemez."

"ABD TÜRKİYE'YE KARŞI TEDBİR ALSIN"

Mektupta Demokrasileri Savunma Vakfı'nın (FDD) Biden yönetimini, Hamas'a verdiği açık destekten ötürü Erdoğan'ı kınamak üzere derhal harekete geçmeye çağırdığı ifade edilirken FDD'nin "Erdoğan Hamas'ı Türk topraklarının İsrail'e karşı terör planlarının finansmanı ve planlanması için kullanılmasına izin vermiştir. Bir NATO üyesi ve ABD'nin müttefiki olan Türkiye'nin, Hamas'ı uluslararası sahnede meşru bir örgüt olarak tanıtmaya devam ederken, belirlenmiş teröristleri rutin olarak ülkesine davet etmesi kabul edilemez. Erdoğan bu eylemlerinden dolayı şiddetle kınanmalı ve ABD tarafından Türkiye'nin terörizme bir merkez olarak hizmet etmesinden dolayı sorumlu tutulması için uygun tedbirler alınmalıdır." şeklindeki açıklamasına yer verildi.

TÜRKİYE NATO'YA ZARAR VERİYOR

Amerikan Yahudi Komitesi'nde (AJC) Siyaset ve Siyasi İlişkiler Direktörü Julie Fishman Rayman "Erdoğan'ın İsrail'e yönelik düşmanca ve kışkırtıcı söylemlerinden derin endişe duymaya devam etmektedir. Hamas'ın eylemlerini cesaretlendirmekte ve NATO İttifakı üyeleri olarak ortak güvenlik çıkarlarımıza zarar vermektedir." dedi.

Mektupta Başkan Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için söylediği "Gazze'deki katliamlardan dolayı adını tarihe 'Gazze kasabı' olarak yazdırdı" sözleri ve Türkiye'nin İsrail ile tüm ihracat ve ithalat işlemlerini askıya aldığını hatırlatıldı.

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 124
  • Aydın'lı 1 ay önce Şikayet Et
    Bilmeyenler olabilir diye yazıyorum. ABD ve AB zaten 600 trilyon nakit doları kontrol eden 13 siyonist Yahudi aileleri kontrol ediyor. Zaten Yahudi Lobisinin Liderleride bu 13 siyonist Yahudi aileleridir. NATO, BM, tüm MEDYALAR, İMF, DÜNYA BANKASI, DÜNYA EKONOMİSİNİN YÜZDE 99'U onların kontrolü altındadır. Dünya düzenine yön veren bu ailelerdir. Bunlara karşı çıkanların ekmeği kesiliyor
    Cevapla
  • Kare Murat 1 ay önce Şikayet Et
    İkiyüzlü millet. İtrailin soykırımına destek ver, ülkeleri işgal et, karşı gelenleri birbirine kırdır. İtraili koruyacam diye BM kur, NATO kur, güya ittifak. Ama kokuşmuş düzene DUR diyen Turkiye, ve Cumhurbaşkanı tehlike, tehdit. Oylemi? Biz ona uyanış ve diriliş diyoruz. Bu yüzyıl bitmeden yok olduklarinda anlarlar.
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Nato ya mı zarar veriyor yoksa Siyonistlerin başı olan emerikayamı.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'nin terörizme hizmet etmesi mi dedi bu denyo. La havle ya sabır ya sabır. Adamlar pkkyı kurdu silahlandırdı desteklerine devam ediyorlar, Terör örgütleriyle iş tutuyorlar ama türkiye müslüman bir millete yardım ettiği için terörizme destek vermiş oluyor. Bunları böyle konuşturuyosunuz ya bu sizin suçunuz.
    Cevapla
  • mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    ABD başkan ve yöneticilerinin aklı yok mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin Güran nasıl bulundu! Son durum ne olacak: İşte köyde cenaze hazırlığı....
Son dakika: Narin Güran soruşturmasında 21 gözaltı