Rusya'dan askeri hamle

Rusya, ABD'nin Almanya'ya uzun menzilli seyir füzeleri konuşlandırmasına "askeri yanıt" verecek.

Rusya'dan askeri hamle
Rusya'dan askeri hamle
GİRİŞ 11.07.2024 11:53 GÜNCELLEME 11.07.2024 12:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin Almanya'ya uzun menzilli seyir füzeleri yerleştirme kararının Rusya'nın güvenliğine zarar verme amacı taşıdığını belirterek, "Duygusal davranmadan, yeni tehdide karşı askeri yanıt geliştireceğiz" dedi.

'GÖZDAĞI UNSURU'

Ryabkov, ABD'nin 2026'dan itibaren "Tomahawk" uzun menzilli seyir füzelerini Almanya'ya konuşlandırma kararını St. Petersburg'da gazetecilere değerlendirdi.

Soğuk Savaş'ın ardından küresel konjonktürün önemli oranda değiştiğine işaret eden Ryabkov, "Bu eylemler, her şeyden önce ülkemizin güvenliğine zarar vermeyi amaçlamaktadır. Bunun sadece gerilimi tırmandırma sürecinin bir parçası ve bir gözdağı unsuru olduğuna inanıyorum" ifadesini kullandı.

'ASKERİ YANIT GELİŞECEK'

Rusya'nın, ABD'nin adımına yönelik yanıt vereceğini belirten Ryabkov, "Yanıtımızın niteliği sakin bir şekilde, profesyonelce belirlenecektir. Duygusal davranmadan, yeni tehdide karşı askeri yanıt geliştireceğiz" dedi.

ABD VE ALMANYA'DAN ORTAK AÇIKLAMA

ABD ve Almanya tarafından dün yapılan ortak açıklamaya göre, Tomahawk seyir füzeleri ve diğer uzun menzilli silahlar, 2026'dan itibaren Almanya'ya konuşlandırılacak.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Asiltürk 1 ay önce Şikayet Et
    Ne geliştisen boş Putin amca! Senin Çindan ve Diktatör koriyadan getirdigin Asker işa yaramas! 700 nin askerin zaten kayip en isi Önce kirimi sonra Ukrayinnibterk et!!!
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 1 ay önce Şikayet Et
    NATOYU kullanark ABD ve AB Ukraynaya silah ve askeri yardım.Rusyaya terörist saldırı işbirliği halindedir.Rusyayı kışkırtan ABD ve AB NATO dur Putin çok sabırlı ..Kuzey kore ve ABD ve AB sıkıştırıyor. Ukrayna savaşı ABD AB ve Türk milletine ders olsun .Yahudiler ve onun maşası ABD AB MAZLUMLARIN KANINA VE PARASINA DOYMUYOR.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail vatandaşları resmen harekete geçti! Netanyahu için yolun sonu! Tam 500 bin...
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede