Clooney'den Biden'a "adaylıktan çekil" çağrısı

Demokrat Parti'nin bağış etkinliklerinin önde gelen isimlerinden Amerikalı ünlü aktör George Clooney, ABD Başkanı Joe Biden'a adaylıktan çekilmesi çağrısında bulundu.

Clooney'den Biden'a "adaylıktan çekil" çağrısı
Clooney'den Biden'a "adaylıktan çekil" çağrısı
GİRİŞ 11.07.2024 12:57 GÜNCELLEME 11.07.2024 13:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'de seçim heyecanı sürüyor. Gündemde ise Başkan Joe Biden'ın aday olup olmayacağı tartışmaları var. Yaşı ve sağlığı sebep gösterilerek eleştirilerin hedefi olan Biden, rakibi Donald Trump ile katıldığı canlı yayında gösterdiği 'berbat' performans bardağı taşıran son damla oldu. Kendi partisi olan Demokrat Parti'de ciddi sayıda isim Biden'ın yarıştan çekilmesi gerektiğini düşünürken demokratlara destek veren sanat camiasından da sesler yükselmeye başladı. Trump'tan nefret eden ve her fırsatta demokratlara destek açıklayan sanatçılar Biden'ın yarıştan çekilmesi gerektiğini düşünüyor. Bu kapsamda ilk konuşanlardan biri de ünlü aktör George Clooney oldu.

Clooney, New York Times gazetesine "Biden'ı seviyorum ama yeni bir adaya ihtiyacımız var" başlıklı bir yorum yazısı göndererek, Biden'a adaylıktan çekilmesi çağrısı yapanlar arasına katıldı. Biden'ı bir başkan olarak, bir arkadaş olarak sevdiğini ve karakterine güvendiğini söyleyen Clooney, Biden'ın son dört yılda birçok "savaşı" kazandığını, ancak "kazanamayacağı tek savaşın zamana karşı savaş olduğunu" ifade etti. Yaşamı boyunca bir Demokrat olduğunu, Demokrat Parti'nin birçok bağış organizasyonunda sunuculuk yaptığını ve partisiyle gurur duyduğunu hatırlatan Clooney, "Kasım ayındaki seçimi bu başkanla kazanamayız." dedi. Biden'a adaylıktan çekilmesi için kendi partisi içinden yapılan çağrılar artarken, Demokrat Parti’nin büyük bağışçıları arasında olan Disney ailesinin mirasçısı Abigail Disney de aynı çağrıda bulunmuştu.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Hakan TAŞÇI 1 ay önce Şikayet Et
    Çekilse ne olacak???çekilmesi ne olacak???Pabucunu koyarsanız ABDyi yönetir.Çünkü ABDyi yahudiler yönetiyor.ABD.başkanları yahudielrin kuklası oyuncağı onların sözünden çizdikleri rotanın dışına çıkamazlar.Çıktıkları an kumpasa veya suikaste kurban giderler Yürelii cesur ölümü göze alan Yahudilerin pisliğine bulaşmamış bağımsız başkan adaylarına ihtiyaç var.
    Cevapla
  • Asena 1 ay önce Şikayet Et
    Yaşayan cesetsin. tıpkı ülken abd de senin gibi pisliğin mel'unun ve canavarın tekisiniz.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Geç bile kalmışlar o kadar Amerika halkı bula bula bunları mı buluyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim