Kremlin'den "NATO Zirvesi" açıklaması: Sınırlarımıza doğru ilerliyorlar

Kremlin Sözcüsü Peskov, NATO'nun Ukrayna'daki çatışmalara taraf olduğunu belirterek, "NATO'nun askeri altyapısı, sürekli ve aşamalı olarak sınırlarımıza doğru ilerliyor." dedi. Peskov, Avrupa ve ABD'nin barıştan yana olmadığını söyledi.

Kremlin'den "NATO Zirvesi" açıklaması: Sınırlarımıza doğru ilerliyorlar
Kremlin'den "NATO Zirvesi" açıklaması: Sınırlarımıza doğru ilerliyorlar
GİRİŞ 11.07.2024 13:20 GÜNCELLEME 11.07.2024 13:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen NATO devlet ve hükümet başkanları zirvesine ilişkin, başkent Moskova'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

NATO'nun, Rusya için bir stratejik yenilgi hedeflediğini anlatan Peskov, zirvede alınan kararları ve ele alınan konuları "dikkatlice" analiz edeceklerini söyledi.

Peskov, NATO'nun "çatışmalar çağında çatışmaları sürdürmek için kurulan" bir ittifak olduğunu savunarak, "İttifak işlevlerini yerine getiriyor. Avrupa kıtasında gerilimi artırıyor." dedi.

Zirvede, Karadeniz'de lojistik merkezleri ve Avrupa'da çeşitli merkezler kurmaya yönelik alınan kararları takip ettiklerine işaret eden Peskov, şunları kaydetti:

"NATO'nun askeri altyapısının sürekli ve aşamalı olarak sınırlarımıza doğru ilerlediğini görüyoruz. Rusya'ya karşı düşmanca bir siyaset izleyen ve bunu gizlemeyen çok güçlü bir devletler ittifakıyla karşı karşıyayız. NATO, Ukrayna’daki çatışmaya fiilen ve tamamen müdahildir, bunu da belirtmek gerekiyor."

Peskov, Avrupa ve ABD'nin barıştan yana olmadığını dile getirdi.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Asiltürk 1 ay önce Şikayet Et
    NATO bu sefer çok ciddi,Putin amca ayaklarini denk al!
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 1 ay önce Şikayet Et
    BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN NATO Dünyada savaş çıkarmak için ülkler arası ilişkileri gerginleştir olayları köpürt abart.Ülkeleri ve insanları diken üstünde tutarak gerginleştir.İnsanlar ve ülkeler silahlansın.ABD İsrail Almanya Fransanın silah tüccarları olan Yahudiler kazansın insanlar ölsün ülkeler bölünsün parçalansın hiç önemli değil.Yeterki kasalarınız para ile dolsun.BunlarBarış için?
    Cevapla
  • Cepkin 1 ay önce Şikayet Et
    Londroya bir atom bombası dünyadaki tüm problemleri cozeceginden adım gibi eminim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?