Rusya'dan enerji altyapısını korumak için yeni adımlar

Rusya enerji altyapısını İHA'lardan korunmak için yeni zırhlı paneller geliştirdi.

Rusya'dan enerji altyapısını korumak için yeni adımlar
Rusya'dan enerji altyapısını korumak için yeni adımlar
GİRİŞ 11.07.2024 13:22 GÜNCELLEME 11.07.2024 13:35

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec, enerji altyapısının insansız hava araçlarından (İHA) korunmasına yönelik zırhlı panel geliştirdiğini bildirdi.

ROSTEC'DEN AÇIKLAMA

Rostec’ten yapılan yazılı açıklamada, tesislerin İHA ve mermi hasarlarından korunmasına yönelik zırhlı panellerin başarıyla test edildiği belirtildi.

Her biri 30 kilogram ağırlığındaki panellerin petrol ve doğal gaz depolarında da kullanılabileceğine işaret edilen açıklamada, söz konusu zırhların özellikle İHA'lara karşı etkin koruma sağladığı ifade edildi.

SALDIRILAR ARTTI

Son dönemde, Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın petrol tesislerine yönelik çok sayıda İHA saldırısı gerçekleştirilirken, bazı tesislerdeki faaliyetler onarım için durdurulmuştu.

Rusya Enerji Bakanlığının, petrol ve doğal gaz tesislerini hava savunma sistemleriyle korumak için çalışmalar yaptığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir