Kremlin: Soğuk Savaş'a doğru emin adımlarla ilerliyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Almanya'ya uzun menzilli seyir füzeleri yerleştirme kararının Rusya'yı bastırma girişimi olduğunu belirterek, "Soğuk Savaş'a doğru emin adımlarla ilerliyoruz." dedi.

Kremlin: Soğuk Savaş'a doğru emin adımlarla ilerliyoruz
Kremlin: Soğuk Savaş'a doğru emin adımlarla ilerliyoruz
GİRİŞ 11.07.2024 23:28 GÜNCELLEME 11.07.2024 23:28
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Peskov, Rus devlet kanalı Rossiya-1'e yaptığı açıklamada, ABD'nin 2026'dan itibaren "Tomahawk" uzun menzilli seyir füzelerini Almanya'ya konuşlandırma kararını değerlendirdi.

Söz konusu karara ilişkin gelişmeleri takip edeceklerini vurgulayan Peskov, "Almanya, ABD, Fransa ve İngiltere, Ukrayna'daki çatışmalara doğrudan katılıyor. Bütün bunlar ülkemizi bastırmak ve savaş alanında stratejik yenilgimizi sağlamak için yapılıyor." diye konuştu.

Peskov, yaşanan gelişmelerin Soğuk Savaş emareleri taşıdığını belirterek, "Soğuk Savaş'a doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Tüm bunların hepsi daha önce yaşanmıştı." dedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, bugün yaptığı açıklamada, ABD'nin söz konusu kararına "askeri yanıt geliştireceğiz" yorumunu yapmıştı.

ABD ve Almanya tarafından dün yapılan ortak açıklamaya göre, Tomahawk seyir füzeleri ve diğer uzun menzilli silahlar, 2026'dan itibaren Almanya'ya konuşlandırılacak.

ABD bu tür uzun menzilli silahları Almanya'ya en son 1990'larda konuşlandırmıştı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 38
  • Abdulhamid 1 ay önce Şikayet Et
    abd,nato,avrupa alenen sıcak savaş teşebbüsünde bulunduğu halde peskov'un soğuk savaş söyleminde bulunması eski kudretli günlerin özleminden ve sıcak savaş tehdidinin savuşturulmasından kaynaklanmaktadır.
    Cevapla
  • Ülkem 1 ay önce Şikayet Et
    burdan söylüyorum allah korusun ama dünya sağlam bir dünya savaşına hazırlanıyor mümkün olduğu kadar iktisat edin vede kıyıda köşede fiziki altın bulundurun ev araba bunlar hiçbir işe yaramayacak nasilki akşamın geleceği sabahtan belliyse bu allah korusun dünya savaşının olacağına gidişata göre olacak gibi duruyor .
    Cevapla
  • Emekliydi 1 ay önce Şikayet Et
    Son seçenek olarak ortaya kimin yanındasın deseler. Benin yerim PUTİN in yanı. Karşıda kardeşim dahi olsa. Kim ne derse desin. Bidona sahte yalan dahi olsa Dostum diyen bir reyis ten bu ülkeye hayır gelmez. Zirveden sonra esip gürlemiş ya kız duydun mu. Ayıp Olmasın diye Zirvenin bitmesini beklemiş reis
    Cevapla
  • Tarık 1 ay önce Şikayet Et
    Rusya su abd ve ıngıltereyı yok ette dunyayı kurtar nu sıyonıstlerden
    Cevapla
  • KURTARAN 1 ay önce Şikayet Et
    Nükleer Savaş 26 Mart 2026 da başlayacak, yer yüzündeki kayalar bile eriyecek duruma gelecek. Savaştan 3 ay sonra Mehdi çıkar, lakin tüm bunlardan önce Türkiyede rejim değişecek kanlı büyük bir iç savaştan sonra
    Cevapla
  • muharrem 1 ay önce Şikayet Et
    Kafa iyi mi dayı senin. Yoksa sıcak mı çarptı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir