Uzayda mahsur kalan astronotlardan açıklama: Eve döneceğiz

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Boeing'in Starliner mekiğinde geçici olarak mahsur kalan 2 astronot, Dünya'ya döneceklerini söyledi.

Uzayda mahsur kalan astronotlardan açıklama: Eve döneceğiz
Uzayda mahsur kalan astronotlardan açıklama: Eve döneceğiz
GİRİŞ 12.07.2024 00:55 GÜNCELLEME 12.07.2024 00:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD merkezli havacılık şirketi Boeing'in Starliner mekiğiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilen astronotlar haftalardır Dünya'ya dönmeyi bekliyor.

Uzayda mahsur kalan astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore yaptıkları açıklamada, Dünya'ya güvenle döneceklerini söyledi.

İtici testleri tamamlandıktan sonra geri dönmeyi planladıklarını belirten Williams ve Wilmore, yörüngede fazladan vakit geçirmekten şikayetçi olmadıklarını ve istasyon ekibine yardım etmekten keyif aldıklarını ifade etti.

Uzay istasyonunda bilimsel deneyler ve bakım çalışmaları yaptıklarını anlatan Williams, `Uzay aracının bizi hiçbir sorun yaşamadan evimize götüreceğine dair içimde gerçekten iyi bir his var` dedi.

Yörüngede yeniden bulunmanın harika olduğunu ve kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini kaydeden Williams, “Şikayetçi değilim, Butch da değil. Birkaç hafta daha buradayız” şeklinde konuştu.

Starliner Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki kenetlenme alanına yaklaşırken birkaç iticinin arızalandığını ve iticilerin gücünün zayıfladığını fark ettiğini söyleyen Wilmore ise, bu konuda deneyimli ve eğitimli olduklarını, bir saatten fazla süre boyunca manuel olarak kontrol sağladıklarını belirtti.

İticilerin 4'ü bozulmuştu

Astronotlu ilk Starliner mekiği, test görevi için birkaç kez ertelemenin ardından 5 Haziran'da Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatılmıştı.

Yaklaşık 27 saatlik bir uçuşun ardından ISS'ye kenetlenen Starliner'ın yolculuğu sırasında helyum sızıntısı yaşanmış, 28 iticisinden 4'ü bozulmuştu.

Astronotlar bozuk iticilerin 3'ünü çalıştırmayı başarmıştı.

Uzay görevinin yaklaşık bir hafta sürmesi planlanmış ancak oluşan teknik sorunların güvenlik endişelerini artırması nedeniyle geri dönüş ertelenmişti.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Çikildao 2 ay önce Şikayet Et
    Onlar orada sürekli masum olarak kalamazlar
    Cevapla
  • Trakyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Boeing böyle büyük bir sorunla karşılaştı diye uzay çalışmalarından vazgeçmez, zaten hiçbir amerikalı da bunu istemez...
    Cevapla
  • Zalım Dede 2 ay önce Şikayet Et
    Hangi uzay? Dümenden uzay... Gök kubbeyi geçemezsiniz.
    Cevapla
  • Birisi 2 ay önce Şikayet Et
    Gördüğüm en cahil insansın
    Cevapla
  • Trakyalı 2 ay önce Şikayet Et
    He he, gök kubbe ne ola ki?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası kamuoyunu sarsan MOSSAD iddiası! Lübnan saldırısı 5 ay önce mi planlandı?
İşte Lübnan'ı kana bulayan cihaz Pager! Dikkat çeken detay