İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Hamas'a destek mektubu

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye mektup gönderdi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Hamas'a destek mektubu
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Hamas'a destek mektubu
GİRİŞ 12.07.2024 03:58 GÜNCELLEME 12.07.2024 04:45
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye mektup gönderdi.

Pezeşkiyan mektubunda Filistin direnişine destek vermeye devam edeceklerini belirterek, İsrail katliamları karşısındaki direnişin amacına ulaşacağına ve Filistin'in özgürlüğüne kavuşacağına inandığını vurguladı.

"FİLİSTİN DİRENİŞİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Pezeşkiyan, “İmam Humeyni'nin ilkelerine bağlı kalarak ve liderimiz Ayetullah Ali Hamaney'in önderliğinde, işgalci İsrail rejimi ile mücadeleyi ve Filistin halkını desteklemeyi insani ve İslami bir görev olarak görüyoruz” ifadelerini kullanarak, Kudüs ve Filistin özgürlüğüne kavuşana kadar Filistin direnişini desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

"İLAHİ ZAFER FİLİSTİN HALKININ YANINDA KARAR KILACAKTIR"

Filistin halkının göstermiş olduğu “kahramanca direniş” ile Gazze halkının “mazlum ama güçlü tarihsel varlığına” vurgu yapan Pezeşkiyan, “Bugün devam eden savaşta ilahi zafer Filistin halkının yanında karar kılacaktır” dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • gökdereli 2 ay önce Şikayet Et
    Zalim gazzeyi yerle bir namusu ayak altına aldıktan sonramı harekete geçeceksiniz pısırık müslümanlar
    Cevapla
  • Marslı 2 ay önce Şikayet Et
    Aynaya bak pısırığı görürsün, acem (İran-Fars) ağızlı.
    Cevapla
  • Ülkücü. 2 ay önce Şikayet Et
    Allah Razı Olsun. Seviliyorsunuz. Müslümanların gururu olmaya devam edin.
    Cevapla
  • 9 Işık 2 ay önce Şikayet Et
    Rumuzun bile takiyyeli. Hiçbir Ülkücü, münafık Humeyni'nin yolundan gideceğini söyleyene methiyeler düzmez. İran, insanlığın yüz karasıdır. Suriye'de ve Irak'taki Ehl-i Sünnet Müslüman katliamları unutulmadı. pkk ypg teröristlerine verdiği destekler halen dronelerle devam ediyor. Karabağ meselesinde Ermenistan'a verdiği destekler ortada. Türkiye düşmanlığı, Azerbaycan düşmanlığı aşikar.
    Cevapla
  • Efsane 2 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar cehenneme hazır olun İngilizin biri gitti daha İngilizi geldi
    Cevapla
  • O s m a n K A Y A 2 ay önce Şikayet Et
    Yorumcuların çoğu; İran'daki devrimi, hayata ve dünyaya bakışını, Emperyalistlere bakışını, Müslümanların kardeşliği ilkesini, zulme ve egemen küfre karşı mücadelenin farziyetini bilmeden sorunlu yorumlar yapmaktadır. Özellikle Müslüman'a yakışmıyor.
    Cevapla
  • Şahamettin Tepe 2 ay önce Şikayet Et
    Müslüman; Elif Harfi gibi dosdoğru olmalıdır, takiyyeli değil. Münafığa münafık, gavura gavur denmelidir. Eğip bükmenin, takiyyeli davranmanın anlamı yoktur. Sünni Müslüman düşmanı İran'ın, tarihi Pers devletinden beri yahudilerin yancısı olduğunu bilmeyen mi var. Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve işlerine gelmeyen sahabelere dil uzatanlara anca ve anca münafık denir.
    Cevapla
  • Hasan Ruhani 2 ay önce Şikayet Et
    Mevcut İran rejimi, emperyalistlerin kuklasıdır. 1979 yılında emperyalistler tarafından FETÖVARİ operasyonla uçakla getirilerek belli şartlar altında koltuğa oturtulanların rejimidir. Küfür ile değil, Ehl-i Beyt Müslümanlara karşı mücadele etmektedirler. Masal anlatıp, safları cahilleri kandırmaya çalışıyorsun.
    Cevapla
  • arf 2 ay önce Şikayet Et
    ismi bile ermeni. gider bunlar hamasa destek görünümlü israile destek verirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıl 2100! Nüfusu en kalabalık din açıklandı! İslam kaçıncı sırada?
'Türk Escobar' Urfi Çetinkaya hayatını kaybetti!