İsveç, Kur'an-ı Kerim yakan adama oturma izni verdi

İsveç, Kur'an-ı Kerim yakan provokatör Salwan Momika'ya 1 yıl oturma izni verdiğini duyurdu. İsveçli yetkili Tengroth, Momika'nın Irak'ta işkence görme riski olduğu için bu kararı aldıklarını söyledi. Momika, Filistin bayrağı da yakmıştı.

İsveç, Kur'an-ı Kerim yakan adama oturma izni verdi
İsveç, Kur'an-ı Kerim yakan adama oturma izni verdi
GİRİŞ 13.07.2024 11:10 GÜNCELLEME 13.07.2024 11:10
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İsveç Göçmenler Ofisi, Kur'an-ı Kerim yakma provokatörü Irak asıllı Salwan Momika'ya 1 yıllık oturma izni verildiğini açıkladı.

Göçmenler Ofisi Basın Müdürü Jesper Tengroth, ülkesinin Aftonbladet gazetesine yaptığı açıklamada, Momika'ya verilen geçici 1 yıllık oturma iznine gerekçe olarak, Irak'ta Momika'nın işkence ve insanlık dışı muamele görme riski bulunmasını gösterdi.

İsveç Göçmenler Ofisi, Ekim 2023'te Momika'nın 16 Nisan 2024'e kadar çalışma ve oturma izninin bulunduğunu, bu tarihten sonra sınır dışı edileceğini belirtmişti. Momika, karara itiraz edip davayı Göç Mahkemesi'ne götürmüştü.

Göç Mahkemesi de Momika'nın oturma izni başvurusunda yanlış bilgi verdiğini ve bu yüzden Göçmenler Ofisinin sınır dışı kararını onadığını açıklamıştı. Momika, daha sonra kararı Temyiz Mahkemesine götürmüştü. İsveç Göç Temyiz Mahkemesi, 27 Mart'ta Göç Mahkemesinin Momika hakkında aldığı sınır dışı edilme kararını onadığını duyurmuştu.

Momika ise bu karar sonrasında İsveç'i terkedip Norveç'e iltica edeceğini söylemişti. Norveç'e giden ve 28 Mart'ta iltica eden Momika, tutuklanarak hapse atılmıştı.

Norveç polisi tarafından İsveç'e 4 Nisan'da teslim edilen Momika, Irak'ta işkence göreceğini belirterek, yeniden İsveç Göçmenler Ofisine sığınma başvurusunda bulunmuştu.

İKİ ÜLKEDE KUR'AN-I KERİM YAKTI

Salwan Momika, başkent Stockholm'de önceki Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran 2023'te Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti.

Momika, daha sonra Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği ile İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında birkaç kez Kur'an-ı Kerim yakmış, Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Momika, 24 Ağustos'ta da Stockholm Camisi önünde tekrar Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Momika'nın 3 Eylül 2023'te Malmö kentinde polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakması ve onu engellemeye çalışan 15 kişinin gözaltına alınması nedeniyle protestolar düzenlenmişti.

Momika son olarak 21 Ekim 2023'te Stockholm'ün merkezinde İsrail'e destek mitingi yaparak Kur'an-ı Kerim ve Filistin bayrağı yakmıştı.

Momika'nın eylemlerinin ardından Danimarka Parlamentosu, 7 Aralık 2023'te kutsal kitapların yakılmasını ve bu kitaplara saldırıları yasa dışı kılan yasa tasarısını kabul etmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 28
  • Kartal 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle inşallah oturduğu evi komple yanacak hatta İsveç diye bir ülke kalmicaktir Allah'ın izniyle olacaktır
    Cevapla
  • Ali Alkaya 3 hafta önce Şikayet Et
    Adam Avrupa da oturum almak için kendini cehenneme attı. Bu kadar aptallık olur mu ? Gavurlar zaten hazır. Sen yeter ki İslam'a saldır. Hakaret et vs.İstedigini versinler. Tamam da sen Kesin olmayan Geçici dünya rahatlığı için kendini niye cehenneme atıyorsun.
    Cevapla
  • Gerçekler 3 hafta önce Şikayet Et
    Patrikane nifak yuvası deniyor, kapatılsın ve sınır dışı edilsinler o zaman, madem onlar Müslümanlara saygı göstermiyor.
    Cevapla
  • Misafir35 3 hafta önce Şikayet Et
    isveç nato üyesi, momika hala bildiğiniz aynı zat, f16'lar için yalvarmaya hala devam ediyoruz, f35 paralarımızı hala almaya uğraşıyoruz, nato üyesi müttefikler hala ambargoya devam ediyor (akkuyu nükleer santralinin türbinlerini almanya hala gümrükte bekletiyor, trump gelecek bunlar bitecek diye hala umutlanmaya devam ediyoruz. bir hiç olduğumuz mesajını vermeye hala devam ediyorlar.
    Cevapla
  • doğrucu 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu köpeği itlaf etmek üzere yoldalar bir kaç gün daha havlayabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlık harekete geçti! Domatesleri çöpe döken işletmeye ceza yağdı
Süper Lig'de yeni sezonun şampiyonluk favorisi kim? İşte sonuçlar