İsrail aynı gün hem cami hem güvenli bölgeyi vurdu: Onlarca ölü ve yaralı var

İsrail'in Han Yunus'taki El Mevasi'ye düzenlediği saldırıda en az 90 Filistinli vefat etti, 300 kişi de yaralandı. Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'ndaki camiye düzenlediği saldırıda ise 17 kişi can verdi, 20 kişi yaralandı.

GİRİŞ 13.07.2024 22:06 GÜNCELLEME 24.07.2024 10:43
Bu Habere 233 Yorum Yapılmış

İsrail, Refah'a saldırı öncesi "güvenli bölge" olarak ilan ettiği Han Yunus'taki El Mevasi bölgesine hava saldırısı düzenledi.

Gazze'deki hükümete bağlı medya ofisi, yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarının hedef alındığını belirttiği saldırıda, onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını bildirildi.

EL MEVASİ'DE CAN KAYBI SAYISI 90'A YÜKSELDİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yerinden edilen sivillerin hedef alındığı saldırıda şehit olanların sayısının 90'a, yaralı sayısının ise 300'e yükseldiği bildirildi.

İSRAİL ORDUSU: DEİF'İ HEDEF ALDIK

İsrail Ordu Radyosu ise, üç kaynağa dayandırdığı haberinde, söz konusu saldırıda, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın en tanınmış komutanlarından Muhammed Deif'in hedef alındığını açıkladı. İsrail ordusu da Muhammed Deif'i hedef aldıklarını doğruladı.

HAMAS: YİNE YANLIŞ HEDEF ALMIŞLAR!

Hamas'tan yapılan açıklamada ise, İsrail'in "Deif'i hedef aldık." açıklamasının yalan olduğunun ortaya çıktığı belirtildi. Açıklamada, "İsrail'in Filistin liderlerini hedef aldığını iddia etmesi ve daha sonra bunun yanlış olduğu ortaya çıkması ilk kez olmuyor." denildi.

CAMİ DE VURULDU

İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'ndaki bir ibadethaneyi vurdu. Saldırıda 17 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

SALGIN HASTALIK TEHLİKESİ

Gazze'de salgın hastalık tehlikesi de baş gösterdi. Medya Ofisi, 71 bin 338 kişinin hepatit virüsüne yakalandığını aktarırken, kronik hastalığı olan 350 binden fazla kişinin de İsrail'in Gazze'ye ilaç girişini yasaklaması nedeniyle büyük risk altında olduğunu kaydetti.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 233
  • Kafkasyali 2 ay önce Şikayet Et
    Zalimden merhamet beklemek saflık olur.yasasin zalimler için cehennem.Cehennem lüzumsuz değil cennet se ucuz değil
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Yeryuzunde tek bir tane yahudi burakilmamali. Aksi halde guc elde ettiklerunde zalimlesiyorlar. Ulkemizdeki yahudiler de gonderilmeli. Zira butun fitne kazaninin basi bu asagilik maymunlardir.
    Cevapla
  • Adem 2 ay önce Şikayet Et
    Yürek dayanmaz ey müslüman ümmeti bize hesabı sorulur bunların
    Cevapla
  • Adem 2 ay önce Şikayet Et
    Bizim ortamında bizim kardeşimiz vurguluyor yazık bize biz onları çevrelesek bir yere kaçamazlar kimse elimizden alamazlar hepsinin canına okuruz
    Cevapla
  • Ali bey 2 ay önce Şikayet Et
    Eyyy Filistin top yekün savasinnnnnn.kazma kürek sopa balta ne bulursanız Yahudileri nerde bulursanız oldurunnnnn.nasilsa sonu sehadettt
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi
Milli sporcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı evine davet etti