Husilerden BM'ye ABD resti!

Yemen'deki İran destekli Husiler, BM arabuluculuğunda Yemen hükümetiyle yapılan müzakerelerde belirlenen yol haritasının dışında müzakere yapmayacaklarını açıkladı.

GİRİŞ 13.07.2024 19:36 GÜNCELLEME 14.07.2024 02:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Husilerin sözde hükümetindeki Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin el-İzzi, Birleşmiş Milletler'in (BM) arabuluculuğunda gerçekleştirilen ateşkes ve esir takası görüşmelerine ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

'ABD DIŞ POLİTİKASINI AKLAMA GİRİŞİMLERİNİ REDDETTİK'

İzzi yaptığı yazılı açıklamada, "BM Yemen Özel Temsilcisi'ne (Hans Grundberg) ABD dış politikasını aklama ve dışarıdan gelen saldırıları iç mesele gibi gösterme girişimlerini reddettiğimizi ilettik." ifadelerini kullandı.

Yemen halkının insani durumuyla ilgili konularda "erteleme ve görmezden gelme" politikasını kabul etmeyeceklerini belirten İzzi, Husilerin bu konudaki tutumunu da BM Temsilcisi'ne ilettiklerini kaydetti.

'BELİRLENEN YOL HARİTASI DIŞINDA HERHANGİ BİR MÜZAKERE YAPILMAYACAKTIR'

İzzi, Yemen hükümetiyle kapsamlı ateşkes ve esir takası konusunda yürütülen müzakerelere ilişkin ise "Üzerinde mutabakata varılan yol haritasının uygulanmasının dışında herhangi bir müzakere yapılmayacaktır." ifadelerine yer verdi.

Yemen hükümeti, dün BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg'den ekonomik meselelerle ilgili müzakereler yapılması konusunda davet aldığını duyurmuştu.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Amin inşallah
    Cevapla
  • DESTEK 1 ay önce Şikayet Et
    Zalimle kim savaşıyorsa Allah cc yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yemen in meşru temsilcisi husilerdir. yani ensarulllah partisidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık