'Eş-Şati'daki katliam, ABD'nin örtbas ettiği İsrail'in yeni bir savaş suçudur'

Hamas, Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda bulunan El-Ebyad Camisi'ni hedef alan saldırıyı, "ABD'nin örtbas ettiği İsrail'in yeni bir savaş suçu" olarak nitelendirdi.

'Eş-Şati'daki katliam, ABD'nin örtbas ettiği İsrail'in yeni bir savaş suçudur'
'Eş-Şati'daki katliam, ABD'nin örtbas ettiği İsrail'in yeni bir savaş suçudur'
GİRİŞ 13.07.2024 23:07 GÜNCELLEME 13.07.2024 23:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Hamas, İsrail'in yıktığı El-Ebyad Camisi'nin bulunduğu bölgede öğle namazı kılanları hedef alan, çok sayıda Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı saldırı hakkında yazılı açıklama yaptı.

"İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SAVUNMASIZ HALKIMIZA İŞLEDİĞİ SUÇLARA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ"

Açıklamada, İsrail'in saldırısı hakkında, "Faşist işgal ordusunun (İsrail ordusu) Eş-Şati Mülteci Kampı'nda El-Ebyad Camisi'nin kalıntıları üzerinde namaz kılanlara yönelik yaptığı katliamla, Siyonist düşmanın (İsrail) Gazze'deki savunmasız halkımıza işlediği suçlara bir yenisi daha eklendi." ifadelerine yer verildi.

"BU OLAY, ABD'NİN ÖRTBAS ETTİĞİ İSRAİL'İN YENİ BİR SAVAŞ SUÇUDUR."

Saldırı sonucunda can kaybının 18'e yükseldiği belirtilen açıklamada, "İsrail tarafından dünyanın gözü önünde işlenen bu katliam, ibadet eden 18 şehidin ölümüne, onlarca kişinin yaralanmasına ve bölgede yaşayanların yerinden edilmesine sebep olmuştur. Bu olay, ABD'nin örtbas ettiği İsrail'in yeni bir savaş suçudur." denildi.

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail'in El-Ebyad Camisi'ni hedef alan saldırısında 15 kişinin hayatını kaybettiğini, çoğu ağır 20 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İsrail ordusunun, bugün, daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıda da 90 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 443 Filistinli öldü, 88 bin 481 kişi yaralandı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • Kadir 4 hafta önce Şikayet Et
    Siyonistler gebermeden bu dünyaya huzur yok...
    Cevapla
  • Aşağımirahmetli 4 hafta önce Şikayet Et
    Katiller, ABD ve İSRAİL, Allah C C inşaallah nasib eder de ikinizin suyunu kurutacağız
    Cevapla
  • meraci83 4 hafta önce Şikayet Et
    Dünya aleminin gördüğü gelmiş geçmiş en zalim, en acımasız eli kanlı bu iki ki şeytan nasıl da bir birine benziyorlar.
    Cevapla
  • Gebeş 4 hafta önce Şikayet Et
    Amerka kendisi zaten hep savaş suçu işliyor,katillik dersen onlarda,tecavüz desen onlarda, eşkıyalık desen onlarda, soykırım desen onlarda,Allah onları kahru perişan etsin.
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Katilsin amerika katillll.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk edebiyatının usta ismi Mehmet Doğan ebediyete uğurlandı! Başkan Erdoğan'dan açıklama!
Putin: Rus güçleri sınıra ilerliyor