ABD Başkan adayı Donald Trump'ın mitingine silahlı saldırı! Trump yaralandı

Son dakika haberi... ABD Başkan adayı ve eski Başkanı Donald Trump'ın mitingine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu yaralanan Trump kürsüden indirilerek alandan uzaklaştırıldı.

GİRİŞ 14.07.2024 01:29 GÜNCELLEME 14.07.2024 03:01
Bu Habere 219 Yorum Yapılmış

Son dakika Donald Trump haberleri: ABD Başkan adayı ve eski Başkanı Donald Trump'ın Pensilvanya Eyaleti'nde yer alan Butler şehrindeki mitingine silahlı saldırı düzenlendi.

TRUMP'IN MİTİNGİNE SİLAHLI SALDIRI

Mitingde ateş açıldığı sırada konuşmasını yapan Trump kürsüden indirilerek korumalar eşliğinde araçla alandan uzaklaştırıldı. Trump'ın saldırıda başından yaralandığı ve yüzünde kanlar olduğu görüldü.

Butler Bölge Başsavcısı Goldinger, mitinge düzenlenen suikast girişiminde kurşunların hedefi olan bir kişinin öldüğünü, bir kişinin de ağır yaralandığını duyurdu.

ABD Başkan adayı Donald Trump'ın mitingine silahlı saldırı! Trump yaralandı

SUİKASTÇININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BİLDİRİLDİ

Mitinge katılan görgü tanığı kişiler, suikastçının Trump'ın bulunduğu yerden yaklaşık 125 metre uzakta bir çatıda olduğunu ve ateş etmeye başladıktan birkaç saniye sonra Gizli Servis'in Keskin Nişancıları tarafından öldürülerek etkisiz hale getirildiğini söyledi.

ABD basını da suikastçının öldürüldüğünü doğruladı.

ABD Başkan adayı Donald Trump'ın mitingine silahlı saldırı! Trump yaralandı

TRUMP'IN SÖZCÜSÜ: TRUMP'IN SAĞLIK DURUMU İYİ

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın sözcüsü Steven Cheung, Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve yerel bir sağlık merkezinde kontrollerinin yapıldığını açıkladı. Sözcü, "Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor." dedi.

ABD Başkan adayı Donald Trump'ın mitingine silahlı saldırı! Trump yaralandı

BEYAZ SARAYDAN AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray, olayın hemen ardından açıklama yaparak ABD Başkanı Joe Biden'ın olayla ilgili bilgilendirildiğini belirtti.

ABD gizli servisi ise saldırıya konusunda geniş kapsamlı soruşturma açıldığını duyurdu. Öte yandan Trump'ın güvende olduğu bilgisini paylaştı.

ABD Başkan adayı Donald Trump'ın mitingine silahlı saldırı! Trump yaralandı

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 219
  • Yavuz Sultan Selim 1 ay önce Şikayet Et
    Tam bir chp kafası var sende, okaijen israfısın
    Cevapla
  • Chp 1 ay önce Şikayet Et
    Tiyatro bence keskin nişan çok kulağından vuruyor ama kafadan vurmuyor saçma. Bence
    Cevapla
  • AKP 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ibretlik yorumun için teşekkür ediyorum, ne kadar cahil ve geri kalmış zihniyet ile mücadele ettiğimizi mükemmel özetlemiş oldun.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen hangi ülkeyi işgal edecekler
    Cevapla
  • yusuf 1 ay önce Şikayet Et
    bunu baha edip hangi ülkeyi işgale başlayacaklar acaba
    Cevapla
  • Çakaaal seniii 1 ay önce Şikayet Et
    DAmadı yapmıştır ….yahudi indirip yerine geçicek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık