Suikast girişimi sonrası Biden'dan ilk hamle!

ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'da silahlı saldırıya uğrayan eski Başkan Donald Trump ile görüştü.

Suikast girişimi sonrası Biden'dan ilk hamle!
Suikast girişimi sonrası Biden'dan ilk hamle!
GİRİŞ 14.07.2024 12:58 GÜNCELLEME 14.07.2024 13:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış
 

Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan açıklamada, Biden'ın, Pensilvanya eyaletinin Butler şehrinde saldırıya uğrayan Trump ile telefon görüşmesi yaptığı duyuruldu.

DETAYLARA YER VERİLMEDİ!

Açıklamada, "Başkan Biden bu gece Washington'a dönüyor. İç güvenlik ve kolluk kuvvetleri yetkililerinden düzenli güncellemeler almaya devam edecek" denilirken, Biden'ın, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarına yer verilmedi.

Diğer yandan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Trump'a yönelik saldırıdan sonra X üzerinden paylaşım yaptı.

BLINKEN'DEN AÇIKLAMA

Blinken, Trump'ın mitinginde gerçekleştirilen silahlı saldırı karşısında şok olduğunu ve üzüldüğünü aktarırken, eski Başkan'ın güvende olmasından dolayı "minnettar" olduğunu kaydetti.

"Biden'ın dediği gibi ABD'de siyasal şiddete yer yok" ifadesini kullanan Blinken, herkesin bu olayı kınaması gerektiğini belirtti.

Austin de paylaşımında, Savunma Bakanlığının "demokrasilerinde kesinlikle yeri olmayan bu şiddeti" kınadığını dile getirirken, "ABD'de farklılıklarımızı bu şekilde çözmeyiz." sözlerini sarf etti.

Trump'ın güvende olduğuna dair haberlerin kendini rahatlattığını kaydeden Austin, eski Başkan, ailesi ve "bu korkunç olaydan" etkilenen herkes için dua ettiğini vurguladı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Hakan TAŞÇI 1 ay önce Şikayet Et
    ABD demokrasiyi yahudilein yönlendirmesi ve izin vermesiyle yaşayabiliyor. Yahudiler halka rağmen halk için bizim dediğimiz olacak diyorlar.Trumba aklını başına al .Halk istesede.Biz istemezsek namlunun ucundasın diyorlar.
    Cevapla
  • Sadi 1 ay önce Şikayet Et
    Filim Çeviriyorlar Hangi Mazlum Cografya Yaftalayip Saldırı Planı Uzaktan Mermi Kulağı Delip Geciyor ALLAH Sizi Goruyor Biliyor Mazlum Coğrafyalari yasiyamaz Hale Getirdiniz Basta Filistin Gaze Irak Suriye Libya Yemen Say Say Bitmez O kursun Birgün Zalimlerin Beyinleriyle Tanışır INSALLAH
    Cevapla
  • Mikail 1 ay önce Şikayet Et
    Kongre baskını , suikast !!! Demokrasinin beşiği güya ..Dünya ya ne ettiyseniz burnunuzdan fitil fitil gelsin insallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor
İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek çıkışı: 'Yapmasa krizle karşı karşıya kalacaktı'