Trump'ı vuran saldırganın evi ve otomobilinden çıkanlar şoke etti

Amerika Birleşik Devletleri'nde Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'a suikast girişiminden sonra başlatılan soruşturma devam ediyor. Matthew Crooks'un evi ve aracında bomba yapımında kullanılan malzemeler bulundu.

GİRİŞ 15.07.2024 08:53 GÜNCELLEME 15.07.2024 09:16
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri'nde Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'a düzenlenen suikast girişiminden sonra başlatılan soruşturma sürüyor.  Soruşturmayı hem Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI hem de Gizli Servis yürütüyor.

ABD'de emniyet yetkilileri, eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde öldürülen Thomas Matthew Crooks'un evi ve aracında bomba yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğunu açıkladı.



TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti.

Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı. FBI, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Selam 1 ay önce Şikayet Et
    Madem kötü nişancıydı neden tam hedefi milimlik farkla tutturdu?
    Cevapla
  • Okur 1 ay önce Şikayet Et
    Bu olsa olsa derinlerin işi olduğunun kanıtı olur. Bomba yapabilen tek başına değildir onu eğitip donatan motive eden aracılar vardır. Kütüphane kartı ve google searchüne bakılsın asosyal tiptir kafelerde sinemalarda mutlak diğer izlere ulaşılabilir
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Italyan başbakatına ,saldırdılar agzı burnu kan olmuştu sonra tiyatro oldugu ortaya çıkınca Adam seçimi kaybetti ,Trump da aynı tiyatro ama seçime faydası olur
    Cevapla
  • Hüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Kaçmayı başarabilseydi arabada,oradan da kaçsaydı evinde patlatacaklardı anladığım.Kesinlikle konuşmaması gerekiyordu.
    Cevapla
  • Tual 1 ay önce Şikayet Et
    Suikastçı teröristmiş demekki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji uyardı: Hafta sonu planlar yapanlar dikkat! İşte il il sonuçlar
Metrobüste faciadan dönüldü! Tekerleri fırladı...