Kore Yarımadası'nda yeni kriz: Bedel ödemeye hazır olun!

Kuzey Kore'den, sınırın kuzeyine "Pyongyang karşıtı broşürler" gönderen Güney Kore'ye tepki gösterdi.

GİRİŞ 15.07.2024 12:35 GÜNCELLEME 15.07.2024 14:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, sınırın kuzeyine "Pyongyang yönetimini eleştiren broşürler" göndermekle itham ettiği Güney Kore'yi yürüttüğü "kirli oyun" gerekçesiyle eleştirdi.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, Kim Yo-jong, iki ülke arasındaki sınır bölgesi ile Kuzey Kore'nin bazı yerlerinde "Pyongyang'ı eleştiren propaganda broşürleri" bulunduğunu ve bu broşürlerin yakıldığını belirtti.

Güney Kore'ye, sınırın kuzeyine "Pyongyang karşıtı bildiriler" gönderdiği için tepki gösteren Kim,"Güney Kore, kirli oyunları için çok büyük bir bedel ödemeye hazır olmalı." ifadesini kullandı.

Güney Kore'de, Kuzey'den kaçanların üye olduğu Özgür Kuzey Kore Savaşçıları (FFNK) gibi gruplar, uzun süredir Pyongyang yönetimini eleştiren içeriklerin bulunduğu helyum dolu dev balonları sınırdan Kuzey Kore'ye gönderiyor.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Beraber olun şu Amerika dünyanın düşmanı
    Cevapla
  • Sakin 1 ay önce Şikayet Et
    Haberi yok yeni dünyada senin manyellerin hiç lazım olmayacak fazla zıplama fişini hemen çekerler sonra.
    Cevapla
  • Rutruso 1 ay önce Şikayet Et
    Aslanım Kore başkanı.. Hırsız mamçakları hallet..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih’te korkunç ölüm! Çok sayıda başıboş sokak köpeği genç adamı parçaladı
İsrail jetleri Beyrut'ta ses duvarını aştı: Çığlıklar yükseldi