Gazze'de 40 milyon ton moloz oluştu

BM Gazze Şeridi'nde 40 milyon ton moloz oluştuğunu, molozların tamamının kaldırılmasının 15 yıldan fazla süreceğini bildirdi.

GİRİŞ 15.07.2024 16:30 GÜNCELLEME 15.07.2024 16:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM), 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 40 milyon ton moloz oluştuğunu, molozların tamamının kaldırılmasının 15 yıldan fazla süreceğini bildirdi.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) sosyal medya hesabından, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de oluşan yıkıma ilişkin paylaşımda bulunuldu.

40 MİLYON TOZ MOLOZ

Saldırılar nedeniyle Gazze'de 40 milyon ton moloz oluştuğuna, bunun kaldırılmasının 15 yıldan fazla sürebileceğine işaret edildi.

KALDIRMA MAALİYETİ 500 MİLYON DOLAR

Molozların kaldırılmasının maliyetinin ise 500 milyon dolardan fazla olacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, enkazların patlamamış mühimmat ve zararlı maddeler içerebileceğine ve bu durumun Gazze'deki Filistinliler için ölümcül tehditler oluşturduğuna dikkati çekildi.

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları nedeniyle çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 38 bin 664 Filistinli öldü, 89 bin 97 kişi de yaralandı.

İsrail, aralıksız bomba yağdırdığı Gazze Şeridi'ni harabeye çevirmiş durumda.

İsrail Nuseyrat’ta sivillerin sığındığı okulu vurdu: 14 ölüİsrail Nuseyrat’ta sivillerin sığındığı okulu vurdu: 14 ölü

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Hakan TAŞÇI 1 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun gözümüzün önünde Müslüman coğrafyasında kardeşlerimiz Abd ve israilin ortaklığı ile işgale direndikleri için Abluka açlık bombardıman ile öldürülüyor.Yazıklar olsun.Abd ve israilin zulmüne bıraktık seyrediyoruz.
    Cevapla
  • Hakan Taşıyan 1 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun sana ve senin gibi İrani kafalara. Gazzeyi ve Gazzelileri ateşe atan İran ile kuyruklarını Yüce Allah'a havale ediyorum. Canları Cehenneme olsun.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    Hamas'ı fiştekleyerek sinsi emelleri için saldırtan ve Gazze ile Gazzelileri ateşe atan İran ve kuyruğu Hizbüşşeytan düşünsün. İran, olayların başlamasını müteakiben ABD'den 23 milyar dolarını alıp köşesine çekildi, şimdilerde seyirde. Hizbüşşeytan da köşesine çekildi, o da seyirde.
    Cevapla
  • Nurettin Ali 1 ay önce Şikayet Et
    İsrailin yancısı İran ve kuyruklarını Yüce Allah'a havale ediyorum. Mekanları Cehennem çukuru olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    onları kaldırmayacağız inşallah İsrail'in yaptığı evlerin varisi olacağız
    Cevapla
  • Kul insan 1 ay önce Şikayet Et
    Ya Rabbim , ne olur sen Yahudilerin evlerini başlarına geçir, darmadağın et. Mazlumların masumların Müslümanların intikamını al.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti