AB'den Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere ek yaptırımlar

Avrupa Birliği (AB), Batı Şeria’daki Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere ek yaptırım kararı alındığını açıkladı.

GİRİŞ 15.07.2024 18:43 GÜNCELLEME 15.07.2024 18:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, mülkiyet, eğitim, yaşam haklarının, aile hayatının, din ve inanç özgürlüğünün kötüye kullanılması da dahil olmak üzere Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik ciddi ve sistematik insan hakları ihlallerinden sorumlu tutulan 5 kişi ve 3 kuruluşun yaptırım listesine dahil edildiği aktarıldı.

Açıklamaya göre, İsrailli "yerleşimci" Moshe Sharvit ve ona ait "Moshe'nin Çiftliği" isimli kuruluş, Zvi Bar Yosef ve ona ait "Zvi'nin Çiftliği", Isaschar Manne ve ona ait "Manne Çiftliği", "yerleşimciler" Baruch Marzel ve Ben-Zion Gopstein listeye alındı.

AB, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere yaptırım kararını ilk defa 19 Nisan'da almıştı. Halihazırda listede 9 kişi ve 5 kuruluş yer alıyor. Yaptırımlar, varlıkların dondurulması, doğrudan veya dolaylı olarak ekonomik kaynaklardan faydalanılmasının engellenmesi ve seyahat yasağını içeriyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 451 bin, Doğu Kudüs'te ise yaklaşık 230 bin İsrailli, Filistin topraklarını gasbediyor. Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki bu gasplar yasa dışı sayılıyor.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Hakan TAŞÇI 1 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun gözümüzün önünde Müslüman coğrafyasında kardeşlerimiz Abd ve israilin ortaklığı ile işgale direndikleri için Abluka açlık bombardıman ile öldürülüyor.Yazıklar olsun.Abd ve israilin zulmüne bıraktık seyrediyoruz.
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudi lobisinin elinde oyuncak olmuş Abd Ab yönetimleri.Dünyanın insanlığın düşmanı YAHUDİLER onların maşası Abd ve e AB İslam ülkeleri Devlet yöneticileri.Allahım dünyayı Yahudi belasından kurtar Amin
    Cevapla
  • Ati 1 ay önce Şikayet Et
    Rusya ülke olarak İsrail şahıs olarak cezalandırılıyor. adaletiniz batsın
    Cevapla
  • vatan 1 ay önce Şikayet Et
    it oğlu itler itrail devletine niye ambargo uygulamiyorsunuz
    Cevapla
  • Cevdet 1 ay önce Şikayet Et
    Aşağılık soysuzlar dalga geçiyorlar. 40 bin kişinin katili olan terör devletini destekleyip 3-5 tane gaspçıya uyduruk yaptırım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belarus'tan son dakika Üçüncü Dünya Savaşı duyurusu! Lukaşenko NATO'ya resti çekti
Hamas'tan Biden'a tepki