ABD'den işgalci İsrail'e Gazze tepkisi: Hiçbir şey sivillere saldırıyı meşru kılamaz

ABD Dışişleri Bakanlığı, halen Gazze'de çok fazla masum sivilin öldüğünü, İsrail'in 'militanları' hedef alma hakkı bulunduğunu ancak hiçbir şeyin sivillere saldırıyı meşru kılamayacağını vurguladı.

ABD'den işgalci İsrail'e Gazze tepkisi: Hiçbir şey sivillere saldırıyı meşru kılamaz
ABD'den işgalci İsrail'e Gazze tepkisi: Hiçbir şey sivillere saldırıyı meşru kılamaz
GİRİŞ 15.07.2024 23:12 GÜNCELLEME 15.07.2024 23:14
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın brifinginde AA muhabirinin, İsrail'in "militanları" hedef alma hakkının sivilleri öldürmeyi meşru kılıp kılmayacağına yönelik sorusunu yanıtladı.

Çok sayıda sivilin öldüğünü ve daha fazla sivil ölümü istemediklerinden ateşkes için çabaladıklarını savunan Miller, İsrail'in sivil ölümü azaltmak için çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Miller, İsrail makamlarının hedef alınan alanlarda "militanların" bulunduğunu belirttiklerine işaret ederek, "İsrail'in militanları hedef alma hakkı var." dedi.

Militanların okullar, camiler ve hastanelerde saklandığını savunan Miller, "Bu İsrail için durumu iyice zorlaştırıyor ancak sivillerin öldürülmesini hiçbir şey meşru kılamaz." diye konuştu.

ATEŞKES İÇİN MÜZAKARELER SÜRÜYOR

Miller, ayrıca Gazze'de ateşkes için müzakerelerin sürdüğünü bildirdi. Çözülmesi gereken bazı sorunlar bulunduğuna işaret eden Miller, önemli ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Miller, "İyimser olmakla birlikte gerçekçi olmaya devam ediyoruz. Tarafların anlaşması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bunların hepsi kukla hepsi yahudinin adamları kulanılır atılır abd derin devleti arkasında bunlar var yazıda turada bunlara deyişen birşey yok
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ABD'Lİ tavşana kaç taziya tut demesini bilirsin tarihin böyle senin sende yok olasın bu mazlumlarin ahı sizi yakacak ey zalimler
    Cevapla
  • verme 1 ay önce Şikayet Et
    biz de ayni seyi yapsan sorun yok barzani denek haini vursak yada suriye usa nato hedefleri vursak hakkimiz demek orda terør pkk yok mu sanki
    Cevapla
  • hakim 1 ay önce Şikayet Et
    amerika ve batı cezayirden afganistandan ıraktan vietnamdan kübadan ve diğer yerlerden nasıl kovuldu bunların yöntemleri araştırılmalı ve yeni yöntemler de geliştirilerek hem filistine hemde bütün dünyadaki mazlumlara mustazaflara yardım edilmeli yönten öğretilmeli dir .
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 ay önce Şikayet Et
    biden gülegüle birdahada görünme!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek çıkışı: 'Yapmasa krizle karşı karşıya kalacaktı'
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz