ABD'de Cumhuriyetçilerin adayı resmen Trump oldu!

Son dakika haberi.... ABD'de Cumhuriyetçi Parti, 5 Kasım başkanlık seçimleri için aday olarak Donald Trump'ı seçtiklerini duyurdu.

GİRİŞ 15.07.2024 22:35 GÜNCELLEME 16.07.2024 08:43
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

ABD Başkanlık Seçime ilişkin açıklama, Milwaukee'de toplanan Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde yapıldı. Açıklamada, Trump'ın gerekli oyu aldığı belirtilerek, "Cumhuriyetçi Parti, 5 Kasım başkanlık seçimleri için aday olarak Donald Trump'ı seçti." denildi.

2017-2021 döneminde ABD Başkanı olan Trump ise daha önce yaptığı açıklamada, başkan yardımcısı adayının Cumhuriyetçi Ohio Senatörü James David Vance olduğunu bildirmişti.

SUİKAST GİRİŞİMİ

Eski ABD Başkanı Trump, cumartesi günü Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı.

ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı.

FBI, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 28
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Sadi vatandaş helal olsun çözmüşün olayı braww
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Düzmece bir suikast girişimi için 20 yaşındaki bir çocuk kurban edildi turumpun kulağını kurşun delmedi kafasındaki sapkanin altında gizli küçük bir patlayıcı düzenek ile yapıldı dikkat ederseniz Trump mikrofona dönerek konuşmuyor sağ tarafına dönerek konuşuyor ilk mermiyi atanda koruma yapan keskin nişancı önce kandırılan çocuk vuruluyor sonra kalabalıktan bir masum bizde yedik
    Cevapla
  • Mizah 1 ay önce Şikayet Et
    Ah be abi bizimde adamların ki gibi istihbarat teşkilatımız olsa , şu seçim öncesi ABD'de de bir Cumhuriyetçi bir Demokrat indireceksin 1980 öncesi bize yaptıkları gibi. Belki iç savaş çıkarda bu zalimlerden dünya kurtulur.
    Cevapla
  • Erhan 1 ay önce Şikayet Et
    Kurguların adamı bu suikast büyük bir kurgu Trump geçmişindedir Amerika güreşlerinin müdavimiydi Yani kurgu şov meraklısı idi aynı oyunu suikast için derlemiş çünkü korumalar rollerine çok erken başlamış Trump ise yere eğilip kulağına kan dürülecek sonrada özel doktorları deforme edecek kulağı
    Cevapla
  • yapabilir 1 ay önce Şikayet Et
    ABD'deki fitne gladyo yapılanmasını bitirmesi lazım. O zaman kendisi ve ABD rahatlar. Zor bir iş ama Trump bunu yapabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap