Suikast tehditleri aldığını söyleyen Netanyahu'dan Gazze hakkında skandal açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Şimdi baskıyı arttırmak zorundayız. Baskıyı ne kadar arttırırsak, ilk aşamada maksimum sayıda esiri serbest bırakabilir ve aynı zamanda Hamas'ı ortadan kaldırma hedefimize doğru ilerleyebiliriz" dedi.

GİRİŞ 15.07.2024 23:37 GÜNCELLEME 16.07.2024 09:40
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail, Gazze Şeridi'ndeki katliamını sürdürürken, "Gazze Kasabı" İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu saldırıların devam edeceğini duyurdu.

KOLTUK İÇİN SOYKIRIMI HARLAYACAK

İsrail medyasına konuşan Netanyahu, saldırıların esirlerin serbest bırakılması anlaşmasını daha muhtemel hale getireceğini savunarak, "Hamas zayıf durumda. Ne kadar çok vurursanız anlaşmayı o kadar ileriye taşırsınız. Bu baskı onları yavaş yavaş değişmeye, teslim olmaya itiyor. Şimdi baskıyı arttırmak zorundayız. Baskıyı ne kadar arttırırsak, ilk aşamada maksimum sayıda esiri serbest bırakabilir ve aynı zamanda Hamas'ı ortadan kaldırma hedefimize doğru ilerleyebiliriz." sözlerini sarfetti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın anlaşmanın İsrail askerlerinin Mısır-Gazze sınırından çekilmesine izin vereceği yönündeki açıklamalarına da değinen Netanyahu, İsrail ordusunun Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Philadelphia Koridoru'nda kalacağını söyledi.

MUHALİF LİDERİ SUÇLADI: İSRAİL'DE ŞİDDETE TEŞVİK VAR

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimiyle ilgili de konuşan Netanyahu, benzer bir şiddetin İsrail'de de yaşanabileceğini öne sürdü. Netanyahu, "Bu olabilir, çünkü şiddete teşvik var" şeklinde konuştu.

Ailesinin yerinin kamuoyuyla paylaşıldığını belirten Netanyahu, bunun da kendilerine yönelik tehditlere yol açtığını söyledi. Muhalefet lideri Yair Lapid'in de kendisine ve ailesine yapılan bu kışkırtmaları kınaması gerektiğini vurgulayan Netanyahu, "Ondan da benim gibi davranmasını, bu tür şeylere karşı çıkmasını beklerdim. Ben muhalefet lideriyken bu tür şeylere karşı çıktım. O hiçbir şey yapmıyor." şeklinde konuştu.

İZZEDDİN EL KASSAM LİDERİ HAKKINDA AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı, İsrail'in El Mevasi'ye yönelik saldırısında Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif'in öldüğü iddiası ile ilgili yaptığı açıklamada ise, "Saldırının başarılı olduğuna dair ilgi çekici göstergeler var. Daha fazla bilgi edinene kadar bir şey söylemek istemiyorum." ifadelerini kullandı.

"GAZZE KASABI" NETANYAHU "ÖLÜM TEHDİDİ" ALDIĞINI SÖYLEDİ 

Geçtiğimiz gün haftalık kabine toplantısındaki konuşmasında da benzer ifadeler kullanan Netanyahu, kendisi, ailesi, bakanlar ve kamu görevlilerine yönelik "açık öldürme tehditlerine tanık olduklarını" belirterek, bu konuda "gerçek hiçbir şey yapılmadığını" söylemişti.

Yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan ve aile üyelerine, bakanlara ve kamu görevlilerine yönelik açık öldürme ve şiddet tehditlerine tanık olduklarını" belirten Netanyahu, bu konuda "birkaç küçük istisna dışında somut hiçbir şey yapılmadığı ve bunun başsavcının işi olduğu" ifadelerini kullandı.

TRUMP'A YÖNELİK SUİKASTI İŞARET ETTİ

Netanyahu, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimine işaret ederek, birçok kişinin buna ilişkin "tehlike işaretleri" olduğunu söylediğini belirterek, "(Biz de) Tehlike işaretlerini görüyoruz." ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: İHA, AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • mete 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail'de o kadar Arap yaşıyor. bu katilin şimdiye kadar gebertilmemesine şaşıyorum ben
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Katil Siyoniti. Gazzenin hesabını sizden Allah soracak.. Zalimler için yaşasin Cehennem. Katil sürüleri
    Cevapla
  • Erz 1 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi ve Amerkayı Kahar ismiyle kahrı perişan etsin inşallah. İslam alemine birlik beraberlik versin
    Cevapla
  • elma 1 ay önce Şikayet Et
    trumpa suikastı baydın ve neteniyahu düzenlemiştir
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudi yahudiliğini yapıyor bütün yanına almış saldırıyor. Ümmet ve Müslüman olmanın gereğini Ne zaman yapacağız Daha ne bekliyoruz neden Müslüman ülkeler birleşip de barış gücü çıkartamıyor her gün insanlar ölüyor çocuklar ölüyor anneler ölüyor bu hepimize yapılıyor hepimize gözdağı . neden korkuyoruz.Hakkı yücelt.ölürsek Şehit kalırsak Gazi oluruz dünyayı zalimleden kurtarmış oluruz .
    Cevapla
  • Serhad 72 1 ay önce Şikayet Et
    Doğru diyorsun. ABD çalkantıdayken. Bu zalimler de zayıflamışken baskın yapmanın tam zamanıdır. İki gü de dağılırlar. İsrail diye bir yer kalmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim