Ukrayna'da vurulacak uçaklar için para ödülü verecek

Rusya'da bir şirketin, Ukrayna'da vurulacak ilk F-15 ve F-16 savaş uçakları için 15 milyon ruble (yaklaşık 170 bin dolar) para ödülü vereceği bildirildi.

GİRİŞ 16.07.2024 17:02 GÜNCELLEME 16.07.2024 17:20
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Rusya'da bir şirketin, Ukrayna'da vurulacak ilk F-15 ve F-16 savaş uçakları için 15 milyon ruble (yaklaşık 170 bin dolar) para ödülü vereceği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün düzenlenen törenle Ukrayna'daki çatışmalarda imha edilen bazı Leopard ve Abrams tankları için para ödüllerinin verildiği belirtildi.

HER BİR UÇAK İÇİN 500 BİN RUBLE

Açıklamada görüşlerine yer verilen ve para ödüllerini dağıtan FORES şirketinin Başkan Vekili İlya Potanin, "Bugün 17 tane Abrams ve Leopard için para ödüllerini verdik. Her biri için 500 bin ruble verildi." dedi.

Benzer ödülleri savaş uçakları için de sunma kararı aldıklarını belirten Potanin, "F-15 ve F-16 savaş uçaklarının imhası için de teşvik verilecek. İlk imha edilenler için ödül 15 milyon ruble olacak." diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 10 Temmuz'da yaptığı açıklamada, ABD, Hollanda ve Danimarka'nın yer aldığı koalisyonun Ukrayna'ya F-16 savaş uçaklarını sağlamak için çalıştığını belirterek, "F-16'ların devri resmi olarak sürüyor ve Ukrayna bu yaz F-16'ları uçuracak." demişti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 22
  • Bekir 1 ay önce Şikayet Et
    Siper i deneyelim. Alacağımız ödülle rusyadan gaz aliriz
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Rus askeride savasmak istrmiyor demek, yoksa savasta olan bir askere ucak, tank vurmasi icin niye tesvik odulu versinlerki
    Cevapla
  • Ozca n 1 ay önce Şikayet Et
    Rusyanin yok olmasina cin izin verirmi ve anlasma yaptigi kuzey kore boyle durum ortaya cikmasi 3 dunya savasi yada kiyamet diyebilirsiniz
    Cevapla
  • Aladağ 1 ay önce Şikayet Et
    Her ne olursa olsun olan cansız bedenlerin toprağa düşmesi ölenler bir koca bir baba bir aile yok oluyor olan çocuklara ve kadınlara oluyor Gazze de de Ukrayna’da da hepsi aynı. Savaş kan,göz yaşi ve boynu bükük çocuk demek Allah geride kalanlara yar ve yardımcı olsun
    Cevapla
  • Harun coşkun 1 ay önce Şikayet Et
    Şu Arap dostlarımız İsraillilerin kellebaşına uçak ve tank her birlerine ödül koysa hayra vesile olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim