Trump'a yapılan suikast girişiminde flaş detay!

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, Trump'a suikast girişiminde bulunan şüphelinin ateş açtığı binanın güvenliğini sağlamakla yerel polisin görevlendirildiğini ve saldırgan çatıdayken polislerin binanın içinde bulunduğunu söyledi

Trump'a yapılan suikast girişiminde flaş detay!
Trump'a yapılan suikast girişiminde flaş detay!
GİRİŞ 16.07.2024 23:00 GÜNCELLEME 16.07.2024 23:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cheatle, başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump'a yönelik suikast girişimine ilişkin ABC News'a verdiği demeçte, "Bu kabul edilemez ve bir daha yaşanmaması gereken bir şey." ifadesini kullandı.

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle

Yerel güvenlik güçlerinin, saldırganın ateş açtığı binanın güvenliğini sağlamakla görevlendirildiğini belirten Cheatle, saldırgan çatıdayken polisin binanın içinde bulunduğunu doğruladı.

"O BİNADA YEREL POLİS YETKİLİLERİ VARDI"

Cheatle, "O binada yerel polis yetkilileri vardı. Bölgede binanın dış çevresinden sorumlu polis bulunuyordu." dedi.

"ETKİSİZ HALE GETİRMEK ÇOK KISA BİR SÜRE İÇİNDE GERÇEKLEŞTİ"

Silahlı saldırganın ateş açmadan önce çevrede bulunanlarca görüldüğü ve potansiyel şüpheli olarak tanımlandığı yönündeki yorumlara yanıt veren Cheatle, saldırganın görülmesi ile ateş açması arasında "çok kısa bir süre" geçtiğini kaydetti.

Cheatle, "Henüz bütün ayrıntılara sahip değilim ama çok kısa bir süreydi. O kişiyi aramak, bulmak, kimliğini tespit etmek ve nihayetinde etkisiz hale getirmek çok kısa bir süre içinde gerçekleşti." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 17
  • kamil 1 ay önce Şikayet Et
    o zaman tramp ı derin devlet öldürmek istedi
    Cevapla
  • ismail 1 ay önce Şikayet Et
    çok kısa bir süre diyor bir de, öldürmesini beklediler, 5 el ateş ettikten sonra ancak vurdular. çatıdaki polislerde, binadaki yerel polislerde hepsi işin içinde
    Cevapla
  • Davut 1 ay önce Şikayet Et
    Ya arkadas bati ulkelerinde en kucuk bisey olsa turkiyenin en onemli konusu oluyor abd den daha cok onemsiyorlar turkiye yikilsa bati medyasinin konusacagi iki saati gecmez yeter artik bu kadar bagimlilik hic kimsenin umrunda degil turk halki aklimizi basimiza alalim musluman ulkelerin dertleriyle dertlenin birakin artik ab kapisinda 60 yildir beklediyorlar hic ders aliyormusunuz .
    Cevapla
  • KESKİN DEDE 1 ay önce Şikayet Et
    BANA KALIRSA KEND SİYASİ ÇATIŞMALARI BÜYÜK OLASILIK , bunlar bırakın birbirlerini yesinler ÖLÜMLERİ DAHA HATIRLIDIR.
    Cevapla
  • 1gayserili 1 ay önce Şikayet Et
    Yerel polis genel güvenlik yiyin birbirinizi dünyadaki mazlumların ahı mutlaka öyle veya böyle sizlerden çıkacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap