Trump'a yönelik suikast iddiaları! İran ABD'yi yalanladı

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, ABD'li yetkililerin, İran'ın, eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunacağı yönünde istihbarat edinildiğine ilişkin iddialarının asılsız ve kötü niyetli olduğunu duyurdu.

GİRİŞ 17.07.2024 00:11 GÜNCELLEME 17.07.2024 10:00
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İran'ın BM Daimi Temsilciliği, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, İran'a göre Trump'ın "İranlı General Kasım Süleymani'nin suikast talimatını veren bir suçlu" olduğu belirtildi.

"İRAN YASAL YOLU TERCİH ETMİŞTİR"

Trump'ın mahkemelerce yargılanması ve cezalandırılması gerektiği kaydedilen açıklamada, "İran, adaletin tecelli etmesi için yasal yolu tercih etmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İran'ın, eski ABD Başkanı Trump'a suikast girişiminde bulunacağı yönünde istihbarat edinildiğine ilişkin iddiaların "asılsız ve kötü niyetli olduğu" vurgulandı.

ABD'NİN İDDİASI

ABD'li yetkililerin, İran'ın, Trump'a suikast girişiminde bulunacağı yönünde istihbarat edinildiği, bunun ardından ABD Gizli Servisinin son haftalarda Trump'ı korumaya yönelik ilave tedbirler aldığı iddia edilmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • yeşilll 1 ay önce Şikayet Et
    olay yeri pensilvanya yani fetöcü hainlerin ininin olduğu yer. eylemi yapan çocuğun nerede hangi okullarda okuduğunu irdelemek lazım.malumunuzdur ki fetö 2 seçim önce hilary clinton ı destekliyordu hatta beslemesi enes kanter hilary nin toplantılarına katılıyordu.!!! baktılar ki bu trump seçimi kazanıyor!! bir tane cahil sempatizanını suikast için kullanmış olamazlar mı?????
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bazı yorum yapanlar var neyin ne olduğunu bilmeden araştırmadan... Müslüman Müslümanın kardeşidir. Düşmanlık yapacaksanız ABD ile itraile yapın. Saçmalamayın...
    Cevapla
  • la zalim 1 ay önce Şikayet Et
    Küresel şeytanlar iletişim araçlarına sahip olmanın avantajı ve çok kolay algı oluşturabilme gücüyle dünya ile dalga geçiyor.
    Cevapla
  • hüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    bu yahudi ortadoğuda bop projesini hayata geçirmek için bu komplayu kurdu. bu bir oyun şimdi kesin başkan seçilecek ve lübnan ile ürdün veya suriye yi itraile vurduracak. büyük savaş kapıda. BU İTRAİL TOHUMU HAYRINA GELMİYO ARKASINDA DÜNYAYA YÖN VEREN 5 AİLE VAR VE BUNUN 3'Ü SİYONİST YAHUDİ
    Cevapla
  • CCC 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudi keçiyi çalar sonra keçim çalındı diye yaygara yapar, dünya yahudiyi tanımalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail vatandaşları resmen harekete geçti! Netanyahu için yolun sonu! Tam 500 bin...
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...