DAEŞ başkenti kana buladı!

Umman'ın başkenti Maskat'ta düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

DAEŞ başkenti kana buladı!
DAEŞ başkenti kana buladı!
GİRİŞ 17.07.2024 07:03 GÜNCELLEME 17.07.2024 07:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış
 

Umman'ın başkenti Maskat'ın El-Vadi el-Kebir bölgesinde bir cami yakınında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1'i polis, 6 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında polis, ambulans ve sivil savunma ekiplerinden 4 kişinin olduğu çeşitli uyruklardan 28 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Ülke basınında, saldırıyı düzenledikleri belirlenen 3 zanlının öldürüldüğü kaydedildi. Umman Sultanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, güvenlik önlemlerinin alındığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edilirken, olayın nedenine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

PAKİSTAN VATANDAŞLARI DA VAR

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Maskat'ta düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerden 4'ünün Pakistanlı olduğu, yaralılar arasında da Pakistanlıların bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Pakistan'ın Maskat Büyükelçiliğinin yetkililerle temas halinde olduğu, durumu izlediğini ve olayda yaralanan Pakistanlılara tam destek sağlamak için gerekli tüm adımları attığı aktarıldı.

DIŞİŞLERİ’NDEN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı da Umman'da bir camiye düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

"Umman'ın başkenti Muskat'ta bugün bir camiye gerçekleştirilen silahlı saldırıda 6 kişinin hayatını kaybetmesinden ve çok sayıda kişinin yaralanmasından derin üzüntü duyuyoruz" ifadesi kullanılan açıklamada, saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet, acılı ailelere ve Umman halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dilendi.

DAEŞ ÜSTLENDİ

Terör örgütü DAEŞ, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile kanlı saldırıyı üstlendi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Zata 1 ay önce Şikayet Et
    Ulan köpekler, müslüman kanından başka birşey akıtmıyorsunuz, sıkıyorsa israile abd’ye saldırsanıza? Ama tabi sahibiniz onlar olduğu için ısırmazsınız
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu deaşı hiç müslüman dışında birine zarar verirken duydunuz mu
    Cevapla
  • misafir16 1 ay önce Şikayet Et
    Müslüman Katili DAEŞ gidip İsraile saldırsana !!! Müslümanlardan ne istiyorsun!!!
    Cevapla
  • GERÇEK 1 ay önce Şikayet Et
    bu ve buna benzer terör örgütleri niye ve neden hep islam ülkelerinde eylem yapıyor madem islam adına yapıyor o zaman neden müslümanı öldürüyor deaş bir hıristiyan beslemesi kukla
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Demekki neymiş deaş bir amarika teröristiymiiş aynı pkk yog gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail: ABD, Gazze'ye saldırılar için 50 bin tondan fazla askeri teçhizat verdi
Büyük gurur! BAYKAR paylaştı: Gece Taksi Testi de tamam