Ahlaksız yasa Elon Musk'ı kızdırdı! 'Bardağı taşıran son damla' diyerek kararını duyurdu

Elon Musk, çocuklarda transseksüelliğin önünü açacak yasanın kabul edilmesi sebebiyle SpaceX genel merkezini, Kaliforniya'dan Teksas'a taşıyor. Musk, bu kararı "bardağı taşıran son damla" olarak nitelendirdi.

GİRİŞ 17.07.2024 08:51 GÜNCELLEME 17.07.2024 10:31
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Musk, Twitter/X platformunda yaptığı paylaşımda, Kaliforniya'da kabul edilen ve okullarda öğrencilerin cinsiyet değiştirme taleplerinin velilere bildirilmesini yasaklayan yeni yasayı, bu kararın arkasındaki nedenlerden biri olarak gösterdi ve bu yasayı “bardağı taşıran son damla” olarak nitelendirdi.

Elon Musk, X ve SpaceX'i taşıyor! Elon Musk, X ve SpaceX'i taşıyor!

Musk'tan Trump'a saldırı açıklaması: Artık üretmenin zamanı geldiMusk'tan Trump'a saldırı açıklaması: Artık üretmenin zamanı geldi

Elon Musk'tan flaş iddia: X'e 'gizli sansür anlaşması' teklif edildiElon Musk'tan flaş iddia: X'e "gizli sansür anlaşması" teklif edildi


'BİRÇOK KİŞİ TAKİP EDECEK'

"Bu yasa ve öncesinde gelen birçok başka yasa nedeniyle, SpaceX'in merkezi artık Hawthorne, Kaliforniya'dan Starbase, Teksas'a taşınacak," diyen Musk, ayrıca, "X'in merkezi Austin'e taşınacak... Birçok kişi bu kararı takip edecek" diye ekledi.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom tarafından imzalanan yasa, öğrencilerin cinsiyet değiştirme veya yeni zamir kullanma taleplerinin velilere bildirilmesini gerektiren okul politikalarını yasaklayacak.

Musk'tan Trump'ın kampanyasına büyük bağışMusk'tan Trump'ın kampanyasına büyük bağış

Musk, geçmişte transgender insanlar hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştirilmişti. Kendi kızı, mahkeme belgelerinde, "Artık biyolojik babamla hiçbir şekilde ilişki içinde olmak istemiyorum," diyerek ismini ve cinsiyet tanımını yasal olarak değiştirmişti.

Musk, X'in kullanıcıların kasten yanlış cinsiyetle hitap edilmesini veya eski isimleriyle anılmalarını önleyen kurallarını 2023'te kaldırmış, ancak bu politikalar 2024'te yeniden yürürlüğe girmişti.



BİNLERCE ÇALIŞANI ETKİLEYECEK

Musk'a ait merkezlerin taşınması, X ve SpaceX bünyesindeki binlerce çalışanı etkileyecek, çünkü her iki şirket de çalışanlarının ofislerinde çalışmasını gerektiriyor. Musk, 2022'de X'i satın aldıktan sonra, neredeyse tüm çalışanlarının ofise dönmesini talep etmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Ertuğrul 2 ay önce Şikayet Et
    Asrın Lut kavmi artıkları iyice azdı başlarına gelecekleri beklesinler.
    Cevapla
  • CELİL Aydın 2 ay önce Şikayet Et
    ilâhî temizlik makinası işe başlamak üzere
    Cevapla
  • Mehmet Ali 2 ay önce Şikayet Et
    BU kararından dolayı tebrik ediyorum..
    Cevapla
  • Yahya 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz
    Cevapla
  • Kadir 2 ay önce Şikayet Et
    Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI Kötülük ATMOSFERE DAYANDI
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 dakika yetti! Ferdi Kadıoğlu ilk golünü attı
İkinci siber saldırıda ABD uçağı detayı! Abdullah Ağar açıkladı