'Cesur' olarak anılıyordu: Kendi hastalıklarına rağmen başkalarına umut oldu

Bella Brave (cesur) adıyla bilinen sosyal medya fenomeni, nadir görülen üç hastalıkla mücadele ediyordu. Annesi Kyla Thomson, küçük kızı sevenlere acı haberi verdi.

GİRİŞ 17.07.2024 11:19 GÜNCELLEME 17.07.2024 12:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nadir görülen hastalıklarla dünyaya gelen Bella Thomson, sosyal medya paylaşımlarıyla tanınıyordu. Üç hastalıkla mücadele eden 10 yaşındaki küçük kızı sosyal medya kullanıcıları Bella Brave (cesur) ismiyle biliyordu. Annesi Kyla Thomson, küçük kızın sevenlerine acı haberi verdi.

Kyla, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, Bella'nın Toronto'daki bir hastanede akciğerindeki enfeksiyon nedeniyle tedavi gördüğünü fakat kurtarılamadığını açıkladı. 

Üzgün anne yaptığı paylaşımda "Cesur kızımız, altın sokaklarda dans etmek için mirasını burada, yeryüzünde bıraktı. Bella, kollarımızda huzur içinde vefat etti" sözlerine yer verdi. 

Saskatchewan Başbakanı Scott Moe, Twitter'dan pazartesi yaptığı paylaşımda "Bella'nın yarattığı etki her zaman hissedilecek" ifadelerini kullandı.

BAŞKALARINI CESARETLENDİRİYORDU

Bella Brave, farkındalık oluşturmak için Jim Pattison Çocuk Hastanesi Vakfı'nın elçiliğini de üstlenmişti. Vakıftan yapılan paylaşımda, "Bella 'cesur' kelimesini zor zamanlarda başkalarını nasıl cesaretlendirdiğiyle tanımladı" dendi. 

Bella, cücelik, ağır kombine bağışıklık yetmezliği ve bağırsakları etkileyen Hirschsprung hastalığı gibi nadir görülen hastalıklarla mücadele ediyordu. 

Bella ve annesi, hastanedeki tedavi süreçlerine ilişkin paylaşımlarıyla özellikle 2021'de TikTok'ta ünlü olmuştu.

 

Kemoterapinin kıyısından döndü: 100 binde 5 kişide görülüyorKemoterapinin kıyısından döndü: 100 binde 5 kişide görülüyor

KAYNAK: INDEPENDENT
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • müslüm baba 2 ay önce Şikayet Et
    melek olmuş
    Cevapla
  • müslim 2 ay önce Şikayet Et
    Allah kurtarmış hem dünyası hem ahireti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çuval dolusu para harcadılar! 2024'te en çok para harcayan takım belli oldu!
5 TL'lik alışverişe 600 bin TL ceza! İhmal edenler yandı