İngiltere'de skandal! Otellere yerleştirilen 440 mülteci çocuk kaybolmuş!

İngiltere’de yapılan araştırma ülkeye ailesi olmadan gelen mülteci çocukların İçişleri Bakanlığı’nca yerleştirildikleri otellerden kaybolduğu, kaybolan ‘yüzlerce’ çocuğun insan ticareti ve sömürü riski altında olduğunu vurguladı.

İngiltere'de skandal! Otellere yerleştirilen 440 mülteci çocuk kaybolmuş!
İngiltere'de skandal! Otellere yerleştirilen 440 mülteci çocuk kaybolmuş!
GİRİŞ 17.07.2024 15:06 GÜNCELLEME 17.07.2024 15:06
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İngiltere merkezli University College London (UCL) eğitim kurumu ve Ecpat UK adlı sivil toplum kuruluşu, bugün hükümet korumasındaki refakatsiz mülteci çocuklara dair ‘Kapalı Kapılar Ardında’ adlı aştırmasını yayımladı. Araştırma, İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından barındırılan ‘yüzlerce’ refakatsiz çocuğun 2021 ile 2024 Ocak ayı arasında kaybolduğunu, bakanlığın bunu reddettiğini ve bu çocukların insan ticareti ve sömürü riski altında olduğunu ortaya koydu.

440 ÇOCUK KAYBOLMUŞ

Ecpat UK, İçişleri Bakanlığı’na ait mülteci otellerinin kendilerinin açtığı dava üzerine Yüksek Mahkeme tarafından yasadışı kabul edilip Ocak ayında kapatıldığını belirterek “Oteller açıkken 440 çocuk kaybolmuş, 144'ü geçen yılın Kasım ayına kadar bulunamamıştı; bunların arasında 12 yaşında bir çocuk da vardı ve 118'i en son bu yılın Mart ayındaki raporda hâlâ kayıptı” açıklamasını yaptı.

Raporu hazırlayan araştırmacılar, görüşme yaptıkları profesyonellerin "Potansiyel insan ticareti bağlantıları olan savunmasız çocukların İngiltere'ye vardıklarında kamuoyuna duyurulan, kolayca teşhis edilebilen bir otele tıkıştırılmasının, bu çocukları bulup istismar etmek isteyen insan tacirleri için kolay bir hedef haline getirdiğini" düşündüklerini belirtti.

ÜÇ VAKA DOĞRULANDI

Raporda ayrıca “Eski bir İçişleri Bakanlığı otel çalışanı, otellerden üç insan ticareti vakası duyduğunu doğruladı. İnsan tacirleri gençlerle sahte bir hesap ya da Facebook üzerinden iletişime geçiyor” ifadeleri yer aldı.

DETAYLI ARAŞTIRMA TALEP EDİLİYOR

Raporun, insan ticareti ve sömürü risklerini sosyal hizmet görevlileri, politika paydaşları, akademisyenler, avukatlar, kolluk kuvvetleri, destek çalışanları ve STK personeli gibi çocukların bakımlarıyla ilgilenen profesyonellerle görüşmeler yaparak araştırmayı amaçladığı ifade edildi.

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • Ersever 1 ay önce Şikayet Et
    Batı, kendilerine adaletli, kendilerine demokratik, kendilerine insan haklarına saygılı, batı, kendinden olmayanları insan olarak görmüyor. Çörçil, birinci dünya savaşı nda Türkler için, onlar insan değil demişti. Bu ifade yetmez mi.
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 1 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun sizin insanlığınıza hepsi göz boyama iki yüzlü çifte standartçılar.Emanete ihanet ettiniz insansanız da inanmasanız da Allah bunun hesabını sorar Katiller soykırımcılar dili dini ırkı ne olursa olsun onlar çocuk.ülkelerinin Ailelerinin dağılmasına sizin aç gözlülüğnüz sebeb oluyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Lânet olsun batıya..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    İngiltere nasıl bir devletki. Çocukları otele yerleştiriyor ve koruma altına almıyor. Kim ne yaprarsa yapsın çocuklara.
    Cevapla
  • Mrty 1 ay önce Şikayet Et
    Zaten İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinin ana işi bu dehil mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otomotiv devine şok! Tüm anahtarlara el koydular
Almanya, Danimarka ve Hollanda'dan Ukrayna için yeni silah satışı kararı