ABD ve Fransa çıldıracak! Türkiye çıkarma yapmıştı, ülkede ilk kritik imza atıldı...

ABD ve Fransa askerlerinin çekilmek zorunda kaldığı Nijer'e çıkarma yapan Türkiye ile Afrika ülkesi arasında petrol ve doğal gaz alanında iş birliğini öngören niyet beyanı imzalandı.

GİRİŞ 18.07.2024 07:27 GÜNCELLEME 18.07.2024 09:32
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış
 
 
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Alparslan Bayraktar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Nijer'de görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakanlar, ilk olarak Nijer Başbakanı Ali Mahamane Lamine Zeine ile çalışma toplantısında bir araya geldi. Bakan Bayraktar, görüşmenin ardından Nijer Maden Bakanı Abarchi Ousmane, Petrol Bakanı Mahaman Moustapha Barké ve Enerji Bakanı Amadou Haoua ile bir toplantı yaptı.

Nijer çıkarması! Bakan Fidan'dan küresel sistemi rahatsız edecek sözlerNijer çıkarması! Bakan Fidan'dan küresel sistemi rahatsız edecek sözler

ABD askerlerini gönderdiler, Türkiye'yi istiyorlar! Ankara'dan sürpriz hamle...ABD askerlerini gönderdiler, Türkiye'yi istiyorlar! Ankara'dan sürpriz hamle...

PETROL VE DOĞAL GAZ ALANINDA İŞ BİRLİĞİNE İLİŞKİN NİYET BEYANI İMZALANDI

Türk heyeti daha sonra Nijer Devlet Başkanı Abdurrahmane Tchiani ile görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Bayraktar, petrol ve doğal gaz başlığında iş birliğini öngören "Petrol ve Doğal Gaz Alanında İş Birliğine İlişkin Niyet Beyanı"nı imzaladı.

BM çarpıcı raporu açıkladı! Türkiye detayı: 30 yıl verdiler...BM çarpıcı raporu açıkladı! Türkiye detayı: 30 yıl verdiler...

Yerli İHA Boyga'nın ilk ihracatı Afrika'ya yapıldıYerli İHA Boyga'nın ilk ihracatı Afrika'ya yapıldı

Üç ülkeden konfederasyon olma kararı! Resmen imzayı attılarÜç ülkeden konfederasyon olma kararı! Resmen imzayı attılar

İmzalanan beyan ile iki ülkenin ilgili kurum ve şirketleri arasında diyaloğun artırılması planlanıyor. Bu kapsamda, Nijer'de yer alan petrol ve doğal gaz sahalarının geliştirilmesinde Türk şirketlerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesi hedefleniyor. Planlanan çalışmalar belirli bir takvim içerisinde sürdürülecek.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Erkan 1 ay önce Şikayet Et
    Lanetli yahudi çocuklarını yerle yeksan etmek için ittihad-ı İslam'a vesile olur inşaallah.
    Cevapla
  • Ali.E 1 ay önce Şikayet Et
    Kurtarılıyor da diyebiliriz.....
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 ay önce Şikayet Et
    Niyet beyanı. Niyetlendim bakalım hayırlısı
    Cevapla
  • hhüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Elhamdülillah! Taşlar yerine oturuyor denilen hadise işte bu olsa gerek!
    Cevapla
  • fikret 1 ay önce Şikayet Et
    yürüyün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık