ABD'de Gizli Servis'i bitirecek iddia: Suikast öncesi büyük ihmal

Thomas Matthew Crooks’un ateş açmadan bir saatten fazla bir süre önce kolluk kuvvetleri tarafından şüpheli olarak tespit edildiği öne sürüldü.

GİRİŞ 18.07.2024 15:09 GÜNCELLEME 18.07.2024 15:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Eski Başkan Donald Trump’a yönelik suikast girişiminde bulunan zanlı Thomas Matthew Crooks’un ateş açmadan bir saatten fazla bir süre önce kolluk kuvvetleri tarafından şüpheli olarak tespit edildiği öne sürüldü.

Wyoming’in Cumhuriyetçi Senatörü John Barrasso, FBI ve ABD Gizli Servisi’nin Senatörlere verdiği brifing sonrası Fox News’e açıklamalarda bulundu.

ŞÜPHELİ OLARAK TESPİT EDİLMİŞ

Barrasso, Crooks’un saldırıyı gerçekleştirmeden bir saatten fazla zaman öncesi güvenlik ekipleri tarafından “yanında sırt çantası ve telemetre taşıması” nedeniyle “şüpheli bir karakter olarak tanımlandığını” söyledi.

Trump'ın bu hareketi hayatını kurtardıTrump'ın bu hareketi hayatını kurtardı

"HİÇBİR ŞEY YAPILMADI"

“Yani ondan sonra o saat boyunca bireyi gözden kaçırmamanız gerektiğini düşünmelisiniz” diyen Barrasso, güvenlik personelinin bu tür şüpheli kişileri takip etmesi gerektiğini ancak böyle bir şeyin olduğuna dair hiçbir kanıtın bulunmadığını belirtti.

Trump’a suikast girişiminde yeni bilgiler ortaya çıktı! Arkadaşları suikastçıyı anlattıTrump’a suikast girişiminde yeni bilgiler ortaya çıktı! Arkadaşları suikastçıyı anlattı

GİZLİ SERVİS ADINA TAM BİR BAŞARISIZLIK

Barrasso, ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle'nin istifasını isteyerek, "Amerikan halkının bu konuda kendini rahat hissetmemesi gerekiyor. Bu, Gizli Servis adına tam bir başarısızlıktır. En üst kademenin değiştirilmesine ihtiyacımız var." diye konuştu.

Aynı brifingi alan Tennessee Cumhuriyetçi Senatörü Marsha Blackburn de X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Az önce Gizli Servis ve FBI ile bir brifinge katıldım. Gizli Servis'in, Trump sahneye çıkmadan önce bir tehditten haberdar olduğunu öğrendiğimde dehşete düştüm." ifadelerine yer verdi.

Blackburn da Gizli Servis Direktörü'ne istifa çağrısında bulunarak, “Direktör Cheatle'ın liderliğine güvenmiyorum ve görevinden ayrılmasının ulusumuzun çıkarına olacağına inanıyorum.” diye yazdı.

Trump'ın suikastçisi saldırıya böyle hazırlanmışTrump'ın suikastçisi saldırıya böyle hazırlanmış

TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Eski ABD Başkanı Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesinde mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirmişti.

Suikastten sonra ilk kez halkın karşısına çıkmıştı: Dikkat çeken kare!Suikastten sonra ilk kez halkın karşısına çıkmıştı: Dikkat çeken kare!

Trump, suikast girişimin ardından ilk kez halk karşısına geçti! Alkışlarla karşılandı...Trump, suikast girişimin ardından ilk kez halk karşısına geçti! Alkışlarla karşılandı...

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Alp Arslan 2 ay önce Şikayet Et
    Resmen Göz Yummuş bir yetkilİ, DOLARI BASAN PATRON ADINA...
    Cevapla
  • İsmail 2 ay önce Şikayet Et
    Gizli servis ve ana tertip eden pentagon
    Cevapla
  • Hakkı Doğrusöyler 2 ay önce Şikayet Et
    Birileri 15 Temmuz için tiyatro diyor ya. Asıl tiyatro ABD de oynanıyor. Karşıdan gelen mermi kulağı delip geçtiyse arkada trübünde oturan insanları nasıl teğet geçti acaba?
    Cevapla
  • sütçü 2 ay önce Şikayet Et
    Trump başkan olmadan önce suikasçı 12 yaşında 16 yaşına kadar başkan idi.nasıl katil adayı olur.anlaşılır değil.Abd her yönüyle çökmüş.....
    Cevapla
  • Burhan 2 ay önce Şikayet Et
    Başkanlara suikastları gizli servis yapıyor olabilir. Suikastların hepsinde suikastçıların öldürülmesine rağmen arkasındaki güç tespit edilememişti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan son dakika 'Sinvar' açıklaması!
Mücahitlerden müthiş tuzak!